Vlastník havarovaného vlaku v Kanade prišiel o licenciu

NETKY.SK • 14 August 2013, 08:19 • 2 min
Vlastník havarovaného vlaku v Kanade prišiel o licenciu

LAC-MÉGANTIC - Kanadský dopravný úrad (CTA) pozastavil licenciu železničnej firme, ktorej vlak sa minulý mesiac v provincii Quebec vykoľajil a následne vybuchol. Dôvodom je, že spoločnosť nemala zabezpečenú dostatočne vysokú poistku na podobné udalosti.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie sa týka dopravcu Montreal, Maine and Atlantic Railway (MMA) a účinnosť nadobudne 20. augusta, píše spravodajský portál britskej BBC. Podľa CTA nešlo o "ľahké rozhodnutie", keďže bude mať rozsiahle ekonomické dôsledky, bolo však "nevyhnutné". Firma MMA operujúca v Spojených štátoch a Kanade ešte minulý týždeň požiadala o ochranu pred veriteľmi, teda de facto vyhlásila bankrot. Dôvodom je, že ani sčasti nie je schopná pokryť náklady na rekonštrukčné práce po nehode, ktoré presiahnu 200 miliónov kanadských dolárov (asi 146 miliónov eur).

K tragédii v meste Lac-Mégantic s približne 6000 obyvateľmi prišlo v začiatkom júla po tom, ako zo stanice vzdialenej 13 kilometrov ušla odstavená súprava 72 vozňov naložených ropou. Séria výbuchov a požiar úplne zničili asi 30 budov a okolo 2000 ľudí museli evakuovať. Plamene sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu až po vyše 18 hodinách. Nešťastie si vyžiadalo až 47 obetí. Vlak smeroval z amerického štátu Severná Dakota do rafinérie v kanadskej provincii New Brunswick.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies