Vlasová kozemtika z kuchyne

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 11:00 • 2 min
Vlasová kozemtika z kuchyne

BRATISLAVA - Regeneráciu potrebujú každé vlasy. Hoci tie svoje možno nežehlíte ani neodfarbujete, stále sú namáhané vplyvmi okolitého prostredia. A vtedy vám pomôže vlasová maska. Netreba za ňu ani míňať peniaze, stačí sa porozhliadnuť po kuchyni.

slovakia

left justify in out

Výroba domácej kozmetiky je v súčasnosti vyložene trendy. Nie každý si však trúfne vytvárať vlastný krém alebo šampón, vlasovú masku však zvládne ktokoľvek. Zvlášť ak použijete bežne dostupné suroviny.

 

Kokosový olej

Vďaka vynikajúcim kyselinám je kokosový olej častou prímesou v kvalitnej vlasovej kozmetike. Vyživuje a zjemňuje poškodené a ťažko poddajné vlasy, a tým aj uľahčuje následné rozčesávanie. Okrem toho samozrejme vlasom dodáva lesk. Domácu masku si môžete urobiť zo samotného kokosového oleja. Skrátka ho len nanesiete na vlasy a necháte minimálne pol hodinu, ideálne ešte dlhšie, pôsobiť. Alebo si vytvorte jednoduchú masku zmiešaním lyžičky až dvoch medu (v závislosti na dĺžke vlasov) a kokosového oleja.

 

obrazok

 

Olivový olej

Kúpte si kvalitný extra panenský olivový olej. Za najlepšie sa dajú označiť tie, ktoré sú lisované za studena. Olej si dajte do misky a trochu ohrejte v mikrovlnke, stačí na miernu teplotu. Potom naneste do vlasov a nechajte minimálne pol hodiny pôsobiť. Zábal na vlasoch môžete nechať aj dlhšiu dobu. Pokojne celé popoludnie alebo cez noc. V takom prípade si vlasy zabaľte do potravinovej fólie alebo do staršieho uteráka. Výsledkom tejto "vlasovej terapie" bude krásne vyživená, pružnejšia hriva. Navyše sa aj výrazne redukuje štiepenie končekov.

 

obrazok

 

Pivo

Pivo obsahuje vitamín B a celý rad cenných minerálov, ktoré vaše vlasy vyživujú. Cukry a proteíny obsiahnuté v pive napomáhajú uzavrieť vlasovú kutikulu, zväčšuje sa objem vlasov a mimo to sa aj viac lesknú. Pivná regenerácia je navyše časovo nenáročná. Po umývaní šampónom pomaly opláchnite vlasy asi tromi dcl piva. Nechajte pôsobiť tri štyri minútky a opláchnite vodou. Potom ako obvykle použite kondicionér a je hotovo.

 

obrazok

 

Vajce

Z vajec sa dá urobiť maska ​​zo samotných bielkov, ktoré sú vyšľahané na sneh. Takýto zábal má znížiť mastenie vlasov. Avšak, ak by ste svoje vlasy nekategorizovali ako vyložene mastné, tak žĺtok určite nevyhadzujte. Táto časť vajíčka je priamo napchatá živinami. Skvelú regeneračnú masku vytvoríte zmiešaním olivového oleja a žĺtka. Alebo tiež kombináciou celého vajíčka a bieleho jogurtu. Obe tieto masky podporujú rast vlasov a celkovo ich posilňujú. Minimálna doba účinkovania vajíčkových masiek by opäť mala byť pol hodiny až hodinu.

 

obrazok


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies