Vlašičová nepríde na BBL, nahradí ju líderka tabuliek

NETKY.SK • 1 Február 2016, 13:42 • 2 min
Vlašičová nepríde na BBL, nahradí ju líderka tabuliek

BANSKÁ BYSTRICA - Organizátori 22. ročníka Banskobystrickej latky (4. 2. Od 16.30 h) sa minulý piatok najskôr tešili. Blanka Vlašičová prekonala vo svojej tohtoročnej halovej premiére v Splite 195 cm a skúšala aj dva metre.

slovakia

left justify in out

Na druhý deň však už smútili, lebo pre bolesti v achilovke a po debate vo svojom realizačnom tíme sa rozhodla ukončiť halovú sezónu. Nepríde teda nielen do Banskej Bystrice, ale ani na míting do Glasgowa, a potom ani na halové MS v americkom Portlande.

 

"Všetko podriaďujem úspechu na OH v Riu, nechcem nič riskovať," odkázala Vlašičová. Organizátori zareagovali a na štart sa im podarilo získať aktuálnu líderku svetových tabuliek Airiné Palšyté z Litvy. Je národnou rekordérkou vonku i v hale výkonom 198 a minulý týždeň hneď v prvom štarte v sezóne pokorila v Cottbuse 197 cm. Organizátori sa s ňou už aj dohodli na prémii za prekonanie dvoch metrov.

 

Zo Splitu prišla ešte jedna dobrá správa, česká majsterka sveta do 17 rokov Michaela Hrubá sa prehupla ponad 193, čo je národný juniorský rekord. Na Štiavničkách môže atakovať i viac. Počas víkendu si zlepšila maximum na 190 cm v hale aj Holmova zverenka Sofie Skoogová zo Švédska.

 

Potvrdený je tiež štart slovenského ženského dua Katarína Kuštárová - Táňa Dunajská, ktoré sa kvalifikovalo do hlavnej súťaže BBL 2016 na základe výkonov na úspešnom seriáli Latka piatich miest. Ten bude mať finále vo štvrtok 4. februára v Banskej Bystrici od 9.30 h ako predprogram veľkej "latky".

 

V štartovej listine medzi mužmi je 14 mien a iba dvaja nemajú skočené 230 cm a viac. V ženskej časti okrem slovenského dua je ďalší najhorší osobný rekord 192 cm, čo tiež potvrdzuje výnimočnú kvalitu účasti.

 

Zostrih z 22. ročníka Banskobystrickej latky uvidia fanúšikovia atletiky v RTVS na Dvojke vo štvrtok od 22.40 h. Internetový live stream do celého sveta ponúkne dianie v hale so slovenským aj anglickým komentárom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona