Vlani sa predalo v Japonsku takmer 2,7 milióna osobných vozidiel

NETKY.SK • 6 Január 2012, 10:07 • 2 min
Vlani sa predalo v Japonsku takmer 2,7 milióna osobných vozidiel

Vlani sa predalo v Japonsku takmer 2,7 milióna osobných vozidiel - Svet V Japonsku sa vlani predalo takmer 2,7 milióna osobných vozidiel. Ich odbyt bol medziročne nižší o 16,7 %.

slovakia

left justify in out

img

V Japonsku sa vlani predalo takmer 2,7 milióna osobných vozidiel. Ich odbyt bol medziročne nižší o 16,7 %. Japonská štatistika nezahŕňa však predaj vozidiel s kubatúrou do 600 kubických centimetrov. Naposledy sa v krajine predalo menej osobných áut v roku 1968. Dnes o tom informovalo japonské združenie predajcov automobilov.

Predaj vozidiel v Japonsku vlani ovplyvnilo marcové zemetrasenie a následná ničivá vlna cunami.

V Japonsku však rastie predaj áut už od septembra. V decembri sa ich predalo medziročne viac o vyše 20 %. Toyota Motor zaznamenala prírastok 22 % a Nissan Motor až 37,2 %. Honda Motor, ktorej kapacity poškodila prírodná katastrofa najsilnejšie, zvýšila predaj o 6,3 %.

Záujem o autá však už niekoľko mesiacov ovplyvňuje rozhodnutie vlády poskytnúť daňové úľavy ľuďom, ktorí sa rozhodnú pre vozidlá s nízkou spotrebou a aj jej nový systém podpory predaja elektromobilov.

Japonské automobilky sa spoliehajú na pomoc vlády pri zabezpečení ich domáceho odbytu. Majú záujem udržať ho na takej úrovni, aby sa zabránilo úpadku tohto dôležitého sektora tretej najsilnejšej svetovej ekonomiky.

Predaj áut v decembri 2010 bol nízky, lebo ešte pred ním sa v krajine skončilo šrotovné.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies