Vlani sa najviac predávali albumy rockových interpretov

NETKY.SK • 12 Február 2014, 15:43 • 2 min
Vlani sa najviac predávali albumy rockových interpretov

LONDÝN - Zaslúžili sa o to najmä Arctic Monkeys, Bastille, Mumford & Sons, Rod Stewart či Jake Bugg.

slovakia

left justify in out

V roku 2013 sa vo Veľkej Británii predalo viac albumov rockových interpretov ako popových. Informovali o tom zástupcovia Britského fonografického priemyslu (BPI) na základe výsledkov Official Charts Company monitorujúcej údaje o predajnosti. Uviedli tiež, že 33,8 percent zo všetkých predaných nahrávok patrí práve rockovému žánru. Zaslúžili sa o to najmä kapely Arctic Monkeys, Bastille, Mumford & Sons či speváci a hudobníci Rod Stewart a Jake Bugg. Popové nahrávky predstavujú 31 percent zo všetkých predaných albumov. "Arctic Monkeys sa stávajú akousi ikonou a takí ako Jake Bugg a Bastille vytvárajú novú generáciu rockových fanúšikov, čo pre tento žáner znamená, že si bude užívať ďalšie úžasné obdobie," vyhlásil za BPI Gennaro Castaldo.

 

V správe tiež uviedli, že 36,2 percenta zo všetkých predaných singlov tvorili popové piesne, pričom rockovým skladbám patrí 21,4 percenta. Albumy R'n'B interpretov predstavujú 5,7 percenta z predaja a hip-hopové nahrávky zas 3,6 percenta. Štúdiovky formácií Rudimental či Disclosure, ale tiež dídžeja Calvina Harrisa sa zaslúžili o pozdvihnutie predaja tanečnej hudby na 8,3 percenta. 

Informácie pochádzajú z webstránok www.bpi.co.uk a www.digitalspy.co.uk.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona