Vlani nevznikla žiadna strana, vymazané boli dve, ďalšie dve išli do likvidácie

NETKY.SK • 15 Január 2017, 14:11 • 2 min
Vlani nevznikla žiadna strana, vymazané boli dve, ďalšie dve išli do likvidácie

BRATISLAVA - Na Slovensku máme zaregistrovaných 153 politických strán a hnutí. Z toho 64 je aktívnych a 89 sa nachádza v likvidácii. Vlani nevznikla žiadna nová politická strana či hnutie, do likvidácie vstúpili dve a dve boli z registra politických strán a hnutí vymazané. TASR to potvrdil tlačový odbor ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Do likvidácie vlani vstúpili strany Nová demokracia a Strana Tip. Vymazané boli Magnificat Slovakia a Robíme to pre deti – SF. Nové strany či hnutia nevznikli a ministerstvo vnútra ani nateraz neeviduje žiaden návrh na registráciu politickej strany či hnutia.

 

Politické hnutia na Slovensku vznikajú občas aj tak, že si niekto napríklad kúpi už existujúcu stranu a premenuje ju. Ministerstvo TASR potvrdilo, že nemá momentálne žiadny návrh ani na zmenu názvu politickej strany či hnutia.

 

Pokiaľ strana nevzniká kúpou a premenovaním už existujúce, jej zakladatelia musia vyzbierať aspoň 10.000 podpisov, odovzdať ich ministerstvu a požiadať o registráciu. Ak splní všetky zákonné podmienky, ministerstvo ju zaregistruje. Aj v súčasnosti existujú subjekty, ktoré oznámili, že začínajú zbierať podpisy, s ktorými chcú založiť svoju stranu.

 

Na webstránke ministerstva vnútra sa nachádzajú takéto oznámenia od prípravných výborov vznikajúcich strán Nezávislosť a jednota (NAJ), Slovenskí národní patrioti, Sloboda a priama demokracia, Slovenské hnutie obrody a Cieľ.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies