Vlani ho nepustili do metra, teraz príde do Parku princov

NETKY.SK • 10 Február 2016, 10:38 • 2 min
Vlani ho nepustili do metra, teraz príde do Parku princov

PARÍŽ - Parížan Souleymane Sylla, ktorý sa stal obeťou rasového útoku fanúšikov FC Chelsea pred vlaňajším prvým zápasom futbalovej Ligy majstrov s miestnym Saint-Germain, prijal pozvanie na budúcotýždňovú reprízu osemfinálového súboja. Jej prvá časť je na programe v utorok 16. februára v Parku princov.

slovakia

left justify in out

Syllu pred rokom na stanici metra Richelieu-Drouot odmietli pustiť fanúšikovia londýnskeho klubu do vozňa. Viackrát ho sotili von z dverí a aby bolo jasné, prečo to spravili, skandovali: "My sme rasisti, my sme rasisti a máme to tak radi." Muž tmavej pleti sa vo francúzštine dožadoval uvoľnenia priestoru dverí, akoby nechápal, s kým má dočinenia. Odpoveďou mu bolo len ďalšie vystrčenie na nástupište. Navyše pri potýčke stratil mobilný telefón. Brit žijúci v Paríži Paul Nolan zachytil celú scénu na amatérske video, ktoré sa rýchlo rozšírilo na internete.

 

Prípad stále vyšetruje úrad parížskej prokuratúry. Podľa právneho zástupcu Jima Michela-Gabriela jeho klient prekonal traumu a dodnes podstupuje terapiu. Napriek tomu neodmietol účasť na kampani organizácie SOS Racisme, ktorej súčasťou je aj prítomnosť na stretnutí. "SOS Racisme je s ním od incidentu v kontakte. Udalosť v ňom zanechala stopy. Chodí na terapie, ale život ide ďalej. Souleymane nepatrí k ľuďom, ktorí vysedávajú doma a podliehajú sebaľútosti," povedal Michel-Gabriel a prezradil, že v Syllovej rodine majú nový prírastok.

 

 

Chelsea sa Francúzovi za správanie svojich priaznivcov ospravedlnila a britská justícia štyrom vinníkom v lete minulého roka uložila zákaz vstupu na štadióny v maximálnej výške päť rokov. Pozvánku Londýnčanov na odvetu osemfinále Ligy majstrov však odmietol. Parížania vlani doma iba remizovali 1:1, ale zápas na Stamford Bridge zvládli na výbornú a nerozhodný výsledok 2:2 po predĺžení ich poslal do štvrťfinále proti neskoršiemu víťazovi FC Barcelona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies