Vlani bolo vo svete vnútorne vysídlených 28 miliónov ľudí

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 10:37 • 2 min
Vlani bolo vo svete vnútorne vysídlených 28 miliónov ľudí

AMÁN - Celosvetovo 27,8 milióna ľudí muselo minulý rok opustiť svoje domovy v dôsledku vojnových konfliktov a prírodných katastrof.

slovakia

left justify in out

Ide o taký počet obyvateľstva, aký majú dovedna metropoly New York, Londýn, Paríž a Káhira, píše agentúra AP, citujúc z dnes zverejnenej správy Nórskej rady pre utečencov (NRC).

 

Podľa tejto mimovládnej humanitárnej organizácie došlo vlani k vnútornému vysídleniu 8,6 milióna ľudí následkom vojnových konfliktov, pričom vyše polovica z nich sa týka Sýrie, Jemenu a Iraku.

 

NRC tvrdí, že samotný Jemen sa podpísal pod jednu štvrtinu prípadov vysídlenia súvisiacich s konfliktom, čo je 20-krát viac než v roku 2014.

 

Riaditeľ blízkovýchodného úseku NRC Carsten Hansen uviedol, že bohatšie a stabilnejšie krajiny sa usilujú zabrániť žiadateľom o azyl pred vstupom na svoje územie, pričom "milióny z nich tak musia zostať doma, kde na nich číha smrť".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies