Vlámali sa do bytu ruského diplomata v Haagu

NETKY.SK • 18 Október 2013, 14:58 • 2 min
Vlámali sa do bytu ruského diplomata v Haagu

MOSKVA - Ruská vláda v piatok informovala o štvrtkovom násilnom vniknutí do bytu ruského diplomata pôsobiaceho v holandskej metropole Haag.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak v čase výnimočne napätých vzťahov medzi Rusmi a Holanďanmi. Kým pred dvoma týždanmi haagska polícia predviedla na policajnú stanicu zástupcu ruského veľvyslanca, začiatkom tohto týždňa zas v Moskve fyzicky napadli holandského diplomata. Štvrtkový incident sa odohral v haagskom bytovom komplexe určenom pre diplomatov. Podľa vlády v Moskve sa neznámy páchateľ vlámal do bytových priestorov zamestnanca, ktorý je momentálne mimo Haagu.

Jeden z vysokopostavených diplomatov slúžiacich na holandskom veľvyslanectve v Moskve sa v utorok stal obeťou napadnutia, pri ktorom však neutrpel vážnejšie zranenia vyžadujúce si lekárske ošetrenie. Neznámi páchatelia zbili priamo v jeho moskovskom byte. Muži sa údajne predstavili ako elektrikári a z bytu si po útoku nič neodniesli, zanechali však po sebe nápis LGBT (lesby, gejovia, bisexuáli, transrodoví) doplnený kresbou srdca na zrkadle. 

Útok sa odohral v období zvýšeného napätia vo vzťahoch medzi Ruskom a Holandskom, čo súvisí so septembrovým zadržaním aktivistov organizácie Greepeace, ktorí sa plavili v Arktíde pod holandskou vlajkou. Ďalšie problémy začiatkom októbra vyvolalo zadržanie jedného z ruských diplomatov pôsobiacich v Haagu pre podozrenie, že týra svoje deti. Holandská vláda sa neskôr ospravedlnila za porušenie Viedenského dohovoru o diplomatických stykoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies