Vlámali sa do 12 objektov, hrozí im tri až desať rokov

NETKY.SK • 30 Október 2015, 16:12 • 2 min
Vlámali sa do 12 objektov, hrozí im tri až desať rokov

BRATISLAVA - Žilinská polícia obvinila štyroch mladých mužov vo veku 19 až 21 rokov, ktorí sa vlámali do 12 pohostinstiev, školy či auta v Martine a okolí.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa žilinskej krajskej polície Jana Balogová, mládenci sa od apríla do októbra tohto roka vlámali do gymnázia v Martine, kde ukradli 18 tabletov a 17 nabíjačiek k nim. Tiež sa vlámali do pohostinstiev v obciach Trebostovo, Žabokreky a v Martine, kde ukradli rôzne druhy cigariet, sladkosti, žuvačky a peniaze z vypáčených výherných automatov. Majiteľom tak spôsobili škodu takmer 18-tisíc eur.


Ako informuje Balogová, polícia zadržala 19-ročného Dušana a 20-ročného Dominika pri pokuse vlámať sa do pohostinstva v obci Žabokreky v polovici októbra. Policajti zistili, že 19-ročný Dušan ešte v decembri 2014 sa s ďalšími dvoma kamarátmi vlámal do pohostinstva v Martine, do vozidla a pohostinstva v Dražkovciach. Vyšetrovateľ Dušana obvinil z pokračovacieho zločinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci spáchaných formou spolupáchateľstva a z pokračovacieho zločinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci spáchaných formou spolupáchateľstva. Vyšetrovateľ podal na obvineného Dušana podnet na návrh na vzatie do väzby. Okresný súd v Martine rozhodol, že obvinený bude stíhaný na slobode.


Dominik (20), Henrich (19) a Pavol (21) čelia podľa Balogovej obvineniu z pokračovacieho zločinu krádeže v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci spáchaných formou spolupáchateľstva. Všetci obvinení sú stíhaní na slobode. V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na tri až desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona