Vlamač obvinenie zapieral, usvedčil ho odtlačok prsta na konzerve

NETKY.SK • 20 Júl 2017, 15:54 • 2 min
Vlamač obvinenie zapieral, usvedčil ho odtlačok prsta na konzerve

BANSKÁ BYSTRICA – Súhrnný trest 64 mesiacov odňatia slobody nepodmienečne za zločin krádeže vlámaním potvrdil odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 32-ročného Richarda Eremiáša z Veľkého Krtíša. V minulosti už trestaný muž sa vlámal do predajne s rozličným tovarom v obci Šuľa v okrese Veľký Krtíš. Vlámaním a krádežou rôzneho tovaru spôsobil majiteľke škodu takmer 1 100 eur.

slovakia

left justify in out

Vlámanie spáchal v noci na 12. septembra 2011 a z predajne si odniesol rôzne potraviny, kávu, cigarety, alkohol a iný tovar v hodnote 1 012 eur. Pri vlámaní poškodil okno a mreže, čím vznikla škoda 80 eur.

 

Eremiáš obvinenie z krádeže odmietol a tvrdil, že v obci nikdy nebol. Usvedčil ho odtlačok prostredníka ľavej ruky na paradajkovom pretlaku, ktorý našli policajti na mieste činu a bol zhodný s odtlačkom, ktorý má polícia v zbierke daktyloskopických stôp. Je pravdepodobné, že Eremiáš nebol sám, lebo také množstvo ukradnutého tovaru nemohol zobrať sám. Spolupáchateľa sa však nepodarilo zistiť.

Prvostupňový súd Eremiáša odsúdil na základe odtlačku prsta ako jediného dôkazu a za zločin krádeže mu uložil 64 mesiacov väzenia v ústave so stredným stupňom stráženia. Do výmery mu zarátal aj štvormesačný trest za predchádzajúcu krádež. Zároveň ho zaviazal zaplatiť poisťovni Allianz 1 017 eur, pretože tá odškodnila majiteľku predajne.

Eremiáš sa odvolal a tvrdil, že je nevinný a žiadal spod obžaloby oslobodiť. Odvolací senát mu nevyhovel a prvostupňový verdikt potvrdil. Podľa predsedu senátu nebolo pochybnosti o jeho vine aj vzhľadom na jeho kriminálnu minulosť.

Na odvolacom konaní sa Eremiáš ospravedlnil. V opačnom prípade by ho boli ihneď po zasadnutí senátu eskortovali do Ústavu na výkon trestu s minimálnym stupňom stráženia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona