Vlamač sa považoval za 500-ročného upíra a chcel žene vysať krv

NETKY.SK • 19 August 2011, 12:52 • 2 min
Vlamač sa považoval za 500-ročného upíra a chcel žene vysať krv

Vlamač sa považoval za 500-ročného upíra a chcel žene vysať krv

slovakia

left justify in out

img

Diskusiu o vplyve masovej kultúry na mladých ľudí vyvolal v USA prípad "upíra", ktorý sa v Galvestone v Texase vlámal do domu a chcel žene vysať krv. Informovala dnes o tom tlačová agentúra Reuters.
      Polícia cez víkend zadržala 19-ročného Lylea Monroea Bensleyho, ktorého podrobia psychiatrickému vyšetreniu. To ukáže, či v prípade vlamača, prahnúceho po krvi, zohrali istú úlohu aj upírske príbehy - populárne knihy a filmy.
      Mrmlajúceho a syčiaceho Bensleyho zadržali iba v boxerkách na parkovisku. Potetovaný mladík s piercingom tvrdil, že je 500-ročný upír, ktorý sa potreboval "nasýtiť", uviedol policajný kapitán Jeff Heyse.
      Upíri sú významnou literárnou témou už od čias knihy Brama Stokera, ktorého román Dracula vyšiel v roku 1987. Fascinácia témou, najmä medzi mladými ľuďmi, sa však v posledných rokoch prudko zvýšila.
      K tomu prispela popularita ságy Twilight, či seriálov True Blood (Pravá krv) a Vampire Chronicles (Upírske denníky). Bensley je v okresnom väzení v Galvestone za vlámanie s úmyslom spáchania ťažkého trestného činu. Žena unikla bez zranení.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies