Vlaky z Veľkého Medera po nehode opäť jazdia

NETKY.SK • 17 September 2016, 11:59 • 2 min
Vlaky z Veľkého Medera po nehode opäť jazdia

TRNAVA – Železnice Slovenskej republiky ešte v piatok večer obnovili železničnú dopravu v úseku Veľký Meder – Zemianska Oľča, ktorá bola v dôsledku vážnej nehody na priecestí prerušená.

slovakia

left justify in out

Nefunkčné je naďalej priecestné zabezpečovacie zariadenie, ktoré zrážka vlaku s kamiónom vážne poškodila. Na priecestí boli osadené dočasné dopravné značky, ktoré účastníkov cestnej premávky informujú o tom, že zabezpečovacie zariadenie nie je v činnosti. Vlaky v tomto úseku premávajú zníženou rýchlosťou 10 kilometrov za hodinu.


K zrážke osobného vlaku spoločnosti RegioJet a českého kamióna s prívesom došlo v piatok ráno o 7:15 na železničnom priecestí vo Veľkom Mederi. Po nehode zostal 59-ročný rušňovodič zakliesnený vo vlaku, hasiči ho museli z kabíny vystrihovať. V bezvedomí a s ťažkými zraneniami bol leteckou záchrannou službou dopravený do nemocnice. Vo vlaku sa okrem rušňovodiča zranilo 13 cestujúcich, z toho dvaja ťažko. Ťažké zranenia utrpela aj spolujazdkyňa vodiča kamióna. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.


Polícia zrážku vlaku RegioJet s kamiónom preveruje ako všeobecné ohrozenie. Príčiny nehody sú predmetom vyšetrovania. S najväčšou pravdepodobnosťou však došlo k porušeniu zákona zo strany vodiča kamióna, ktorý vstúpil na priecestie v čase, keď bola dávaná výstraha, avizujúca prichádzajúci vlak. Škody budú vyčíslené dodatočne.

 

Železničné priecestie bolo zabezpečené výstražnou svetelnou a zvukovou signalizáciou bez závor, v čase nehody bolo plne funkčné a v činnosti. Vlaková súprava sa po zrážke vykoľajila, poškodená bola aj železničná infraštruktúra a zabezpečovacie zariadenie. ŽSR okamžite nasadili všetky sily a prostriedky na odstránenie následkov zrážky. Pre cestujúcich bola zabezpečená náhradná autobusová doprava v úseku Veľký Meder – Zemianska Oľča. V tomto roku sa na slovenských železničných priecestiach stalo už 27 nehôd, pri ktorých piati ľudia prišli o život.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies