Vlaky v okolí Viedne propagujú Slovensko

NETKY.SK • 16 December 2013, 11:09 • 2 min
Vlaky v okolí Viedne propagujú Slovensko

BRATISLAVA - Raňajšie regionálne vlaky rakúskych železníc, ktoré smerujú do Viedne, propagujú od nedele 15. decembra Slovensko svojím názvom. Spoje z viedenských prímestských oblastí Sankt Pölten a Wiener Neustadt sú totiž pomenované ako www.slovakia.travel.

slovakia

left justify in out

Propagujú takto národný portál cestovného ruchu, kde môžu turisti získať potrebné informácie o Slovensku. Reklamou nadväzuje Slovenská agentúra pre cestovný ruch (SACR) podľa jej hovorcu Martina Šebestu na podobné projekty z minulosti. Napríklad v rokoch 2011 a 2012 mali vlaky názov Reiseland Slovakia, čiže Destinácia Slovensko a v rokoch 2012 a 2013 Kulturhauptstadt Košice, teda Európske hlavné mesto kultúry Košice.

"Týmto spôsobom pokračujeme v originálnej komunikácii s potenciálnymi rakúskymi turistami najmä z okolia Viedne," skonštatovala generálna riaditeľka SACR Marta Kučerová. Raňajšie regionálne vlaky na týchto trasách sú podľa SACR každé ráno plne obsadené. Na väčších staniciach ako St.Pölten, Wr.Neustadt a na viedenských staniciach tiež názov vlaku počujú a vidia aj cestujúci, ktorí čakajú na iné, napríklad diaľkové vlaky. 

"Meno vlaku je zároveň uvedené v cestovnom poriadku, na výveskách odchodov vlakov vo všetkých staniciach a na elektronických tabuliach na nástupištiach," opísal Šebesta. Súčasne, ak to daná stanica dovoľuje, označenie vlaku vyhlasujú aj rozhlasom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies