Vlaky už jazdia po pondelkovej silnej búrke bez problémov

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 12:17 • 2 min
Vlaky už jazdia po pondelkovej silnej búrke bez problémov

BRATISLAVA - Situácia na železničných tratiach na Slovensku je aktuálne po pondelkovej (21. 7.) silnej búrke plne prevádzkyschopná a bez akýchkoľvek mimoriadností.

slovakia

left justify in out

Všetky následky nepriaznivého počasia sa podľa hovorkyne Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martiny Pavlikovej podarilo železničiarom odstrániť v priebehu pondelkového večera a noci.

 

"Najhoršia situácia bola v úseku Žilina - Kysucké Nové Mesto, kde vplyvom búrky a vetra popadali na viacerých miestach na trať stromy, ktoré poškodili trakčné vedenie," priblížila pre TASR Pavliková. Jeden osobný vlak zostal dokonca podľa jej slov uväznený na trati. 

 

Úplná výluka na druhej traťovej koľaji daného úseku trvala od 16.15 h do 17.35 h. Následne už vlaky jazdili, ale búrka poškodila aj zabezpečovacie zariadenia v okolí Kysuckého Nového Mesta. "Takže vlaky jazdili v osobitnom režime cez priecestia 10-kilometrovou rýchlosťou a trúbili, čo znamenalo pre cestujúcich mierne meškanie," doplnila Pavliková. 

 

V tomto úseku meškali pre výluku štyri vlaky celkovo 145 minút. Potom nefunkčné zabezpečovacie zariadenie spôsobilo meškanie 14 osobných vlakov celkovo 158 minút. Poruchu ŽSR odstránili po polnoci. "Výpadok zabezpečovacieho zariadenia sme zaznamenali aj v Bytči od 15.30 h do 18.40 h., pričom meškalo 11 vlakov celkovo 156 minút," vyčíslila ďalej Pavliková. S výpadkom napájania zabezpečovacieho zariadenia bojovali železničiari aj v Turanoch od 16.45 h do 22.45 h s celkovým meškaním 14 vlakov spolu 117 minút. 

 

Búrka strhla tiež strechu v zriaďovacej stanici Žilina -Teplička, v Žiline a v Kriváni boli zase vodou zatopené podchody pre cestujúcich. Vodu však odčerpali hasiči.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies