Vlaky RegioJetu v lete previezli medzi SR a ČR 252 tis. ľudí

NETKY.SK • 26 September 2016, 11:28 • 2 min
Vlaky RegioJetu v lete previezli medzi SR a ČR 252 tis. ľudí

BRATISLAVA - Spoločnosť RegioJet previezla vlakmi medzi Slovenskom a Českou republikou počas tohtoročného leta celkovo 252 tisíc cestujúcich.

slovakia

left justify in out

Medziročne to znamená nárast o 51 tisíc osôb, resp. o 25 %. Ako súkromný prepravca v pondelok informoval, novú linku z Prahy do Zvolena využilo 77 tisíc ľudí a kapacitne posilnené vlaky medzi Prahou a Košicami 175 tisíc pasažierov. Z nich 80 tisíc využilo nočné vlaky, ktoré dopravca vypravuje od decembra minulého roka každodenne.


"Naším vstupom na linky medzi Slovenskom a Českou republikou sme výrazne spopularizovali cestovný ruch medzi oboma krajinami a nízkymi cenami sme spravili železničnú dopravu dostupnejšiu aj pravidelným cestujúcim, ktorí cestujú za prácou do zahraničia," povedal majiteľ RegioJetu Radim Jančura. Vstupom konkurencie klesli ceny lístkov v mnohých prípadoch až o polovicu. "Aj napriek takýmto nízkym cenám je prevádzka medzinárodných expresov RegioJet zisková a nízke cestovné je dlhodobo udržateľné," tvrdí Jančura.


Žlté vlaky jazdia už päť rokov. RegioJet sa stal podľa neho najvýznamnejším dopravcom na linke medzi Košicami a Prahou. Presne pred piatimi rokmi začal prevádzkovať svoju prvú vlakovú linku medzi Prahou a Ostravou. Za uvedené obdobie prepravil svojimi vlakmi na všetkých linkách vyše 22 miliónov cestujúcich a pre zvýšený záujem pridáva do vlakov každý rok nové vozne. Na začiatku premávali žlté vlaky so štyrmi vozňami, v súčasnosti majú niektoré spoje aj štrnásť vozňov. Medzi Slovenskom a Českou republikou prevádzkuje RegioJet v súčasnosti tri vlakové spoje v každom smere. Denný a nočný medzi Košicami a Prahou a jeden zo Zvolena a z Banskej Bystrice do Prahy. Linku do Zvolena spoločnosť sprevádzkovala pred desiatimi mesiacmi a zatiaľ s ňou počíta aj v nasledujúcom roku.


"RegioJet dnes prepraví na linke medzi Košicami a Prahou každý deň asi tritisíc cestujúcich. Zlepšili sme československú mobilitu a stali sme sa vôbec najvýznamnejším dopravcom na tomto silnom ťahu. Celkovo sa stala linka medzi Košicami a Prahou vstupom súkromných dopravcov pre cestujúcich najatraktívnejšou vlakovou linkou v Európe v pomere ceny a výkonu," priblížil Jančura.


RegioJet spojí vlakmi aj Prahu a Bratislavu. V polovici decembra plánuje vstúpiť so svojimi žltými expresmi na trasu Bratislava - Břeclav - Brno - Pardubice - Praha, pričom jeho vstup na linku bude podľa prepravcu "opäť znamenať výrazné zníženie cestovného a skvalitnenie palubných služieb". Okrem tých, ktoré cestujúci poznajú z jeho doterajších liniek, bude vo vlakoch umožnená aj preprava bicyklov v špeciálnych vozňoch, ktoré RegioJet na túto linku momentálne pripravuje.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies