Vlaky RegioJetu v Čechách nepremávali, mohla za to bombová hrozba

NETKY.SK • 11 Marec 2017, 06:30 • 2 min
Vlaky RegioJetu v Čechách nepremávali, mohla za to bombová hrozba

PRAHA - Vlaky spoločnosti RegioJet v Česku zastavila včera popoludní e-mailová správa zaslaná médiám, podľa ktorej bol v niekoľkých z nich uložený nástražný výbušný systém.

slovakia

left justify in out

Hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj Českému rozhlasu potvrdil, že polícia prehľadáva vlaky v staniciach Česká Třebová, Brno, Ostrava a Havířov. Povedal, že polícia "na základe anonymného oznámenia vykonáva vyšetrovanie v niektorých našich vlakových spojoch". Vlakové súpravy odstavila a kontroluje ich.

Hovorca Národnej centrály boja proti organizovanému zločinu (NCPZ) Jaroslav Ibehej o pol siedmej informoval, že v troch skontrolovaných vlakoch polícia žiadne bomby neobjavila, ale ešte prehľadáva súpravy v Brne, Havířove a Ostrave. Súprava pri Pardubiciach je už skontrolovaná a bude pokračovať v ceste do Ostravy.

Redaktorka Českého rozhlasu Petra Holinková z vlaku RegioJetu, ktorý stál pri obci Kostěnice vo Východočeskom kraji, hlásila, že museli vystúpiť aj s batožinou, ktorú kontroloval pes, a bola im vonku zima. Polícia im povedala, že vlak bude stáť asi hodinu až hodinu a pol. Napokon odišiel s meškaním dve hodiny a 15 minút.

Spoločnosť RegioJet oznámila, že v nadväznosti na kroky polície zabezpečí, aby sa cestujúci dostali do cieľov svojich ciest s čo najmenšími komplikáciami.

"Bezpečnosť je pre nás vždy prioritou. V minulosti sa však ukázalo, že tu nejde o bezpečnostné riziko, ale de facto trestnú činnosť vydierania, s ktorou si polícia dokázala poradiť a páchateľa veľmi rýchlo chytiť," citovali hovorcu Ondrůja české médiá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona