Bombu vo vlakoch RegioJetu a Leo Expressu nenašli, prehliadka spôsobila meškanie

NETKY.SK • 1 Február 2016, 13:42 • 2 min
Bombu vo vlakoch RegioJetu a Leo Expressu nenašli, prehliadka spôsobila meškanie

PRAHA - Premávku súkromných vlakových dopravcov Leo Express a RegioJet v Česku na kľúčovej trati medzi Prahou a Ostravou dnes dopoludnia zastavilo anonymné oznámenie o uložení bomby.

slovakia

left justify in out

Policajti už podľa najnovších informácií prehľadali väčšinu spojov, výbušné zariadenie v nich nenašli. Vlaky preto pokračujú v jazde, ale niektoré majú výrazné meškanie. Jazdu okolo 13.45 h zatiaľ ešte nemal povolenú spoj RegioJetu 1003 z Prahy do Košíc, ten bude možno meškať štyri hodiny, napísal spravodajský portál iDNES.cz.

Anonym nahlásil bombu o 8.00 h, mala vybuchnúť 180 minút po oznámení. Niektoré vlaky preto zo staníc ani neodišli. Polícia zastavuje vlakové súpravy v staniciach po celej Českej republike, prehľadáva ich a evakuuje pasažierov.

 

Hovorkyňa Leo Expressu Petra Valentová uviedla, že dopravca bol pred bombou varovaný šiestimi správami zaslanými cez Facebook. „Všetky vlaky LEO Express boli aktuálne mimoriadne zastavené v staniciach Praha hl. stanica, Kostěnice, Olomouc hl.s.  a Ostrava-Svinov,“ informovala spoločnosť Leo Express na facebooku.

 

Vážení cestující,všechny vlaky LEO Express na trati byly aktuálně mimořádně zastaveny ve stanicích Praha hl.n., Kostě...

Posted by LEO Express on Monday, February 1, 2016

 

Odstavenie vlakov bude mať veľký vplyv na premávku počas dňa. Možno očakávať veľké meškania. Cestujúci zasiahnutí meškaním 60 a viac minút budú kompenzovaní, dodala Valentová a ospravedlnila sa za vzniknuté nepríjemnosti.

 

V jazde nepokračoval ani spoj RegioJetu 1003 z Prahy do Košíc, keďže polícia robila prehliadku súpravy na stanici Hranice na Moravě. "Aj tento spoj bude pokračovať v jazde hneď, ako to polícia povolí," uviedol o 13.45 h hovorca RegioJetu Aleš Ondrův.

 

"Polícia má k dispozícii, bohužiaľ, iba jedného psa a prehliadka sa teda predlžuje. Aktuálny predpoklad meškania je štyri hodiny s tým, že personál je medzi cestujúcimi v hale a postupne aktualizuje informácie," dodal Ondrův.

 

Veľká skupina pasažierov podľa neho cestuje do Popradu na koncert skupiny Hillsong. Hovorca dodal, že sa snažia skontaktovať s organizátorom, aby začiatok koncertu posunul.

 

Bombová hrozba vo vlakoch súkromných prepravcov ovplyvní aj spoje na Slovensku

 

Bombová hrozba týkajúca sa vlakov českých dopravcov RegioJet a Leo Express ovplyvní aj spoj smerujúci na Slovensko. TASR to potvrdil hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj.

 

"Aktuálne polícia uskutočňuje vyšetrovanie v niekoľkých našich spojoch vrátane spoja RJ1003 z Prahy do Košíc, ktorý čaká na povolenie na ďalšiu cestu v stanici Hranice na Morave," informoval Ondrůj.

 

Prepravca podľa hovorcu postupuje podľa pokynov polície a čaká na ukončenie vyšetrovania a povolenie na ďalšiu jazdu. "Celá vec je, bohužiaľ, nepríjemná najmä s ohľadom na cestujúcich a omeškanie príjazdu vlakov do ich cieľových staníc," uviedol Ondrůj.

 

Polícia podľa neho aktuálne ukončuje prehliadky súprav vlakov RegioJet. V jazde zatiaľ nepokračuje medzinárodný spoj RegioJet 1003 z Prahy do Košíc. Polícia v stanici Hranice na Moravě stále robí prehliadku súpravy. "Aj tento spoj bude v jazde pokračovať ihneď, ako to polícia dovolí," povedal Ondrůj.

 

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) podľa hovorkyne Martiny Pavlikovej zatiaľ nezaznamenali žiaden problém na slovenských tratiach. "Vlaky u nás jazdia podľa grafikonu," uviedla. Spoj spoločnosti Leo Express má príchod na Slovensko v nočných hodinách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona