Vlaky RegioJet previezli medzi Bratislavou a Komárnom za polrok 1,4 milióna ľudí

NETKY.SK • 6 September 2017, 17:49 • 2 min
Vlaky RegioJet previezli medzi Bratislavou a Komárnom za polrok 1,4 milióna ľudí

BRATISLAVA - Spoločnosť RegioJet, a. s., prepravila vlakmi na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno a späť v prvom polroku tohto roka 1,41 milióna cestujúcich.

slovakia

left justify in out

Medziročne to znamená nárast o 10 %. Ako v stredu informoval súkromný dopravca, v tomto roku predpokladá na uvedenej trase previezť celkovo 2,83 milióna pasažierov.

Najväčší nárast počtu cestujúcich zaznamenala spoločnosť v marci, keď posilnila kapacitu svojich vlakov pridaním ďalších súprav. "Žlté vlaky vtedy prepravili až 255 tisíc cestujúcich, čo predstavuje oproti rovnakému obdobiu v minulom roku nárast o rekordných 18 %," uviedol hovorca RegioJet-u Aleš Ondrůj. Najvyťaženejší spoj s odchodom z Dunajskej Stredy o 6:15 privezie cez pracovné dni do Bratislavy takmer sedemsto ľudí.

RegioJet prevádzkuje osobnú železničnú dopravu medzi Bratislavou a Komárnom vo verejnom záujme na základe objednávky štátu od marca 2012. Predtým na tejto trati jazdili vlaky štátnej Železničnej spoločnosti Slovensko, a. s. (ZSSK). V prvom neúplnom roku prevádzky (2012) žlté vlaky na trati previezli 1,25 milióna cestujúcich a ich nárast pokračoval aj v rokoch 2013 až 2016 - 1,78 milióna, 2,03 milióna, 2,43 milióna a 2,6 milióna ľudí.

RegioJet plánuje začiatkom budúceho roka vstúpiť do Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji. V rámci Bratislavy tak budú žlté vlaky plnohodnotným prostriedkom mestskej hromadnej dopravy, keďže cestujúcim bude stačiť bežná "električenka" alebo lístok na MHD. "Vlaky budú označené ako linka S70. RegioJet očakáva, že ich začnú využívať najmä obyvatelia bratislavských mestských častí Podunajské Biskupice a Vrakuňa, ktorí sa budú chcieť vyhnúť každodenným dopravným zápcham a do centra mesta sa odvezú výrazne rýchlejšie - iba za pätnásť minút," priblížil Ondrůj.

Tzv. električenku bude možné zakúpiť si aj do ďalších obcí po trase v Bratislavskom kraji, teda až po stanicu Kvetoslavov. Takýto lístok bude okrem regionálnych vlakov RegioJet-u platiť aj v regionálnych vlakoch ZSSK, autobusoch Slovak Lines, ako aj v električkách, trolejbusoch a autobusoch Dopravného podniku Bratislava, a. s. "Pre cestujúcich to bude znamenať výraznú finančnú úsporu, nakoľko si na cestovanie rôznymi dopravcami už nebudú musieť kupovať rozdielne cestovné lístky. Aj preto očakáva RegioJet v budúcom roku ďalší výrazný nárast počtu cestujúcich," dodal Ondrůj.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona