Vlaky a autobusy čaká aj dnes popoludní nápor cestujúcich

NETKY.SK • 2 November 2014, 13:48 • 2 min
Vlaky a autobusy čaká aj dnes popoludní nápor cestujúcich

BRATISLAVA - Vlaky a autobusy čaká nápor cestujúcich aj počas dnešného popoludnia.

slovakia

left justify in out

Najviac ľudí sa totiž chystá po Dušičkách cestovať z východného či stredného Slovenska do hlavného mesta práve popoludňajšími spojmi.
      

Už pred víkendom bol napríklad záujem o lístky na vlaky výrazný. Popoludňajšie InterCity (IC) vlaky z východu do Bratislavy boli obsadené na 90 až 97 %. IC vlak Šarišan, ktorý ide z Humenného cez Prešov do hlavného mesta, bol už úplne vypredaný. Pondelkový ranný vlak bol však podľa hovorkyne Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Jany Morháčovej obsadený len na 30 %. 
      

Čo sa týka bežných rýchlikov na trase z Košíc cez Žilinu do Bratislavy, tie boli v prípade popoludňajších spojov obsadené na 42 až 60 %. Na iných trasách, napríklad z Banskej Bystrice do hlavného mesta boli lístky vypredané do 25 %.
      

Aj autobusové spoločnosti očakávajú najväčší záujem ľudí po sviatkoch práve v nedeľu. "Väčšina spojov z východu Slovenska je už vypredaná," priblížila TASR hovorkyňa bratislavského dopravcu Slovak Lines Eva Vozárová. Spoločnosť predáva lístky aj iných dopravcov. 
      

Veľa ľudí podľa Vozárovej však plánuje cestovať autobusmi aj v pondelok. "Viacero spojov z východu do Bratislavy je už vypredaných aj na pondelok," doplnila. Na cesty zo stredného Slovenska je však zatiaľ dostatok cestovných lístkov aj na nedeľu, aj na pondelok. Ľudia si ich podľa nej plánujú zrejme kupovať tesne pred cestou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies