Vlakové nešťastie v USA: Osobný vlak sa vykoľajil pri New Yorku,zranených je 11 ľudí!

NETKY.SK • 9 Október 2016, 13:09 • 2 min
Vlakové nešťastie v USA: Osobný vlak sa vykoľajil  pri New Yorku,zranených je 11 ľudí!

NEW YORK - Osobný vlak sa v sobotu vykoľajil neďaleko mesta New York a podľa vyhlásenia guvernéra štátu New York Andrewa Cuoma je zranených 11 ľudí, ale žiaden z nich vážne.

slovakia

left justify in out

Napísal to dnes portál britského denníka The Guardian.

 

Predchádzajúce správy hovorili o celkovo 50 až 100 ranených, z ktorých 29 previezli do nemocnice.

Vlak s 12 vozňami a so 600 pasažiermi sa vykoľajil približne o 21.00 h miestneho času (03.00 h SELČ). Podľa správ miestnych médií narazil do pracovného vlaku na koľajach približne 32 kilometrov východne od newyorskej štvrte Manhattan, necelých 800 metrov od stanice New Hyde Park.

 

 

Medzi zraneniami boli zlomeniny či otras mozgu. Mnohým ďalším ľuďom ľuďom však ošetrili na mieste ľahšie zranenia. Podľa slov hovorkyne polície okresu Nassau, kde k havárii došlo, väčšina z 50 až 100 zranených osôb mala našťastie iba drobné poranenia.

 

Cestujúci uviedli miestnym médiám, že "po náraze do niečoho sa vlak idúci zvyčajnou rýchlosťou zatriasol, zastavil a za oknami videli iskry".

 

Vykoľajili sa prvé tri vagóny vlaku, pracovný vlak po náraze začal horieť, napísal portál britského denníka The Guardian.

 

Železničnú trať - jednu z najrušnejších v oblasti najväčšieho amerického mesta, New Yorku - po havárii uzatvorili. Prejazdná bude od pondelka.

 

Minulý mesiac pri havárii prímestského vlaku v železničnej stanici v americkom štáte New Jersey zomrela jedna žena a ďalších 108 osôb utrpelo zranenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona