Vlak zrazil minulý týždeň päť ľudí, všetci zomreli

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 12:23 • 2 min
Vlak zrazil minulý týždeň päť ľudí, všetci zomreli

BRATISLAVA - Minulý týždeň zomrelo po zrážke s vlakom päť ľudí. V jednom prípade šlo o samovraždu, a to na trati Podunajské Biskupice - Bratislava Nové Mesto.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková, vo všetkých prípadoch zabili vlaky mužov. Ostatné nehody sa stali na tratiach Brestovany – Trnava, Kysucké Nové Mesto – Krásno nad Kysucou, Leopoldov – Hlohovec a Poprad-Tatry – Vydrník.
Na trati Veľké Uherce - Oslany zastavil osobný vlak pomocou brzdy pred železničným priecestím, cez ktoré práve predchádzalo auto. "Vyzývame verejnosť, aby bola v blízkosti trate opatrná a dodržiavala zákon o premávke na pozemných komunikáciách a zákon o dráhach, " poznamenala Pavliková s tým, že vlak je obrovský kolos, ktorý môže mať brzdnú dráhu v závislosti od rýchlosti až kilometer a následky zrážky s ním bývajú fatálne.


Minulý týždeň na železniciach opäť vyčíňali aj vandali. V Rišňovciach nahlásil rušňovodič deti, ktoré do vlaku hádzali kamene. Na trati Trenčianska Teplá – Trenčín rozbil niekto okno na reštauračnom vozni, takisto kameňom. Vandali si podľa hovorkyne ŽSR neuvedomujú, že svojím konaním ohrozujú nielen plynulú prevádzku železničnej dopravy, ale hazardujú aj s ľudskými životmi. "Preto prosíme verejnosť, aby si všímala dianie na železnici a aby podozrivé konanie či pohyb osôb na železnici či v jej blízkosti oznámila na polícii a pomohla tak eliminovať trestnú činnosť," dodala Pavliková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies