Vlak zramoval v Egypte autá na priecestí: Najmenej 29 mŕtvych!

NETKY.SK • 18 November 2013, 08:33 • 2 min
Vlak zramoval v Egypte autá na priecestí: Najmenej 29 mŕtvych!

KÁHIRA - Najmenej 29 ľudí zahynulo a 30 ďalších utrpelo zranenia pri zrážke nákladného vlaku s viacerými vozidlami neďaleko egyptskej metropoly Káhiry. Informovali o tom dnes egyptské štátne médiá, na ktoré sa odvoláva agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

K tragédii došlo dnes v skorých ranných hodinách, keď vlak smerujúci z Asuánu do Gízy zasiahol na priecestí mikrobus, nákladné auto a niekoľko ďalších vozidiel. Zrážka sa odohrala pri meste Dahšúr, 40 kilometrov južne od Káhiry.

Z miesta nehody prevážali sanitky telá a zranených do neďalekej nemocnice. Rušňovodiča a jeho spolupracovníka zadržali. Podľa predstaviteľa železničnej spoločnosti však rušňovodiča prekvapilo, keď na priecestie náhle vstúpili vozidlá. Bližšie okolnosti sú stále predmetom vyšetrovania, uviedla agentúra Reuters.

Prvé správy tiež uvádzali, že mnohé z obetí, cestujúci v mikrobuse, boli členmi širšej rodiny, ktorí sa vracali zo svadby v Káhire.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies