AKTUALIZOVANÉ VIDEO Vlak v Pezinku sa zrazil s lokomotívou: Počet zranených pri nehode vlakov stúpol na 17, zranilo sa aj dieťa

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 19:47 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ VIDEO Vlak v Pezinku sa zrazil s lokomotívou: Počet zranených pri nehode vlakov stúpol na 17, zranilo sa aj dieťa

PEZINOK - Počet zranených pri piatkovej nehode vlakov v Pezinku stúpol na 17. TASR to potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Traja ľudia sa podľa jej slov zranili ťažko.

slovakia

left justify in out

Takmer 40 hasičov momentálne zasahuje pri zrážke osobného vlaku s rušňom medzi železničnými stanicami Pezinok a Pezinok zastávka. Pri zrážke sa osobný vlak vykolajil, celkom sa zranilo 17 osôb, z toho 3 ťažko.

 

"Medzi ľahko zranenými je aj dieťa," priblížila Krčová.Zasahujú profesionáli z Pezinka, Senca, Hálkovej a Radlinského a dobrovoľní hasiči zo Svätého Jura, Pezinka, Budmeríc a Ružinova. Na miesto bol vyslaný evakuačný autobus HaZZ.

 

"Došlo k zrážke vlaku s rušňom, hasiči z neho pomáhajú vytiahnuť zranených ľudí," opísal pre aktuálnu situáciu očitý svedok.

 

Podľa informácie hasičov narazila súprava osobného vlaku zo zadu do stojaceho rušňa. "Momentálne na mieste zasahujú hasiči, spolu so zdravotnými záchranármi a políciou," informoval službukonajúci dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

 

Momentálne sa podľa neho uskutočňuje presun zranených osôb do tzv. hniezda záchrany, kde sú triedení podľa závažnosti zranení. 

 

Doprava v stanici Pezinok je prerušená od 18.30 h. Dôvodom je zrážka osobného vlaku s vlakom iného dopravcu, informuje na Twitteri Železničná spoločnosť Slovensko. Zasahovať by mal aj vrtuľník. 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies