Vlak narazil do stáda slonov, sedem ich zabil a desať zranil

NETKY.SK • 14 November 2013, 09:34 • 2 min
Vlak narazil do stáda slonov, sedem ich zabil a desať zranil

KALKATA - Do stáda 40 slonov, ktoré prechádzalo v lese cez koľajnice, narazil v stredu za súmraku vo východnej Indii osobný vlak idúci rýchlosťou 80 kilometrov za hodinu.

slovakia

left justify in out

Päť dospelých slonov a dve sloníčatá zabil a desať ďalších vážne zranil, nie je isté, či všetky prežijú, informovala agentúra Associated Press.

Minister lesného hospodárstva Západného Bengálska Hiten Burman povedal, že "stádo sa rozpŕchlo, ale potom sa slony vrátili k trati a dosť dlho tam stáli, kým ich lesná stráž a železniční robotníci, ktorí sa po nehode ponáhľali na miesto, nezahnali". Burman sa ponosoval, že správa železnice ignorovala žiadosti ministerstva, aby vlaky prechádzali nižšou rýchlosťou cez sloní koridor v rezervácii Čapramari, asi 670 kilometrov od metropoly Kalkata.

Desiatky slonov zahynuli v uplynulých rokoch pri prechádzaní železničných tratí, ktoré vedú cez indické národné parky a lesy. Vlani v decembri zabil vlak v susednom indickom štáte Urísá päť slonov. "Je iróniou, že rýchlo idúce vlaky zabíjajú v severnom Bengálsku v pravidelných intervaloch slony, ktoré sú súčasťou indického národného dedičstva a ktorých mláďa je maskotom Indických železníc," citovala agentúra Associated Press ochrancu prírody, koordinátora Nadácie himalájskej prírody Animeša Basa. Podľa jeho slov zabili vlaky v Západnom Bengálsku od roku 2004 najmenej 50 slonov.

Podľa odhadov žije v Indii vo voľnej prírode asi 26.000 divokých slonov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies