Vlak ICE s asi 200 cestujúcimi uviazol v tuneli na okraji Dortmundu

NETKY.SK • 19 August 2015, 17:15 • 2 min
Vlak ICE s asi 200 cestujúcimi uviazol v tuneli na okraji Dortmundu

DORTMUND - Rýchlik ICE smerujúci z Kolína nad Rýnom do Berlína uviazol dnes v dôsledku poruchy elektrického vedenia v tuneli na okraji nemeckého mesta Dortmund.

slovakia

left justify in out

 V tom čase sa vo vagónoch nachádzalo asi 200 cestujúcich, informovala agentúra DPA.

 

Podľa doterajších poznatkov Nemeckých železníc (DB) spôsobil incident zrejme predmet, ktorý sa dostal do trolejového vedenia. Z informácií internetového servera Derwesten.de vyplýva, že išlo zrejme o časť strešnej konštrukcie inej vlakovej súpravy.

 

Rýchlik ešte zotrvačnosťou došiel do tunela, kde ostal stáť. Po asi 90 minútach vypadol aj núdzový zdroj elektriny prúdom, takže pasažieri sa ocitli na ďalších asi 30 minút v tme.

 

Pokazenú súpravu odtiahla do železničnej stanice v Hagene dieselová lokomotíva. Tam cestujúci mohli prestúpiť na iné vlaky.

Na mieste incidentu zasahovali aj hasiči, ktorí poskytli potrebnú pomoc všetkým cestujúcim.

 

Vlakovú dopravu v úseku medzi Hagenom a Hammom dočasne odklonili, poškodené elektrické vedenie by ešte dnes mali opraviť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona