Vlády v eurozóne by mali presmerovať výdavky do investícií a vzdelávania

NETKY.SK • 21 Marec 2016, 10:01 • 2 min
Vlády v eurozóne by mali presmerovať výdavky do investícií a vzdelávania

FRANKFURT NAD MOHANOM - Vlády v eurozóne by mali presmerovať svoje výdavky investícií a vzdelávania. Vyhlásil dnes Benoît Coeuré, člen Predstavenstva Európskej centrálnej banky (ECB) a upozornil, že banka nemôže sama podporovať hospodársky rast menového bloku. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Len samotná ECB nemôže vytvoriť podmienky pre dosiahnutie udržateľného zotavovania ekonomiky. To si vyžaduje koordinované úsilie v oblasti hospodárskej a fiškálnej politiky," povedal Coeuré.

 

Domnieva sa, že všetky štáty môžu upraviť svoje daňové štruktúry tak, aby boli výhodnejšie pre hospodársky rast a môžu tiež presmerovať verejné výdavky do investícií, výskumu a vzdelávania.

 

Aj šéf ECB Mario Draghi minulý týždeň vyzval vlády v eurozóne, aby uskutočnili štrukturálne reformy a pripomenul im, že banka svojou menovou politikou nedokáže odstrániť "základné štrukturálne slabiny eurozóny".

 

Banka tento mesiac znížila svoju inflačnú prognózu pre eurozónu v tomto roku na 0,1 % z 1 % a tiež odhad jej hospodárskeho rastu, a to na 1,4 % z pôvodne očakávaných 1,7 %.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona