Vlády ČR a SR chystajú novinku: spoločné rokovanie

NETKY.SK • 6 Máj 2011, 08:49 • 2 min
Vlády ČR a SR chystajú novinku: spoločné rokovanie

Vlády ČR a SR chystajú novinku: spoločné rokovanie

slovakia

left justify in out

img

Vlády Slovenska a Česka budú niektoré bilaterálne otázky a problematiku spoločného záujmu riešiť na spoločných zasadaniach. Prvé rokovanie v takomto neštandardnom formáte sa má uskutočniť na Slovensku na jeseň.
      „Chystáme nový prvok v česko-slovenských vzťahoch: spoločné zasadanie vlád, ktoré by riešilo otázky spoločného záujmu,“ povedal dnes v Prahe český premiér Petr Nečas po tom, ako sa za rokovacím stolom v Hrzánskom paláci stretol s premiérkou Slovenskej republiky Ivetou Radičovou.
      „Dohodli sme sa na 28. októbri v Bratislave,“ doplnila svojho českého kolegu premiérka Radičová.
      Podľa Petra Nečasa by jesenné spoločné rokovanie vlád malo byť venované zákonu o dvojakom občianstve, otázke predĺženia Baťovho kanála na Slovensko, ako aj otázkam protipovodňovej ochrany, energetiky a armády.
      Dnešný približne polhodinový rozhovor venovali Radičová a Nečas nielen Baťovmu kanálu a dvojakému občianstvu, ale aj problematike ekonomických reforiem a rozpočtových úspor.
      „Každá krajina robí tie (reformné) kroky samostatne. Ale prečo opäť vynaliezať koleso? Oboznamujeme sa s tými krokmi, ktoré robíme. Keď niečo dobre funguje v jednej krajine, je možné to použiť aj v druhej krajine,“ vysvetlil český premiér.
      Premiérka SR Iveta Radičová dnes v Prahe navštívila konferenciu venovanú 60. výročiu začiatku vysielania americkej rozhlasovej stanice Rádio Slobodná Európa. Svoj pražský program premiérka zavŕšila stretnutím s poslucháčmi Univerzity Karlovej, pred ktorých predstúpila s prednáškou nazvanou Slovensko očami premiérky.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies