Vládny Fidesz trvá na tom, že Maďarsko treba chrániť pred migrantmi

NETKY.SK • 17 Január 2015, 15:52 • 2 min
Vládny Fidesz trvá na tom, že Maďarsko treba chrániť pred migrantmi

BUDAPEŠŤ - Maďarská vládna strana Fidesz trvá na tom, že Maďarsko treba ubrániť pred ekonomickým prisťahovalectvom.

slovakia

left justify in out

Fidesz tak vo vyhlásení zverejnenom agentúrou MTI dnes reagoval na kritiku Maďarskej liberálnej strany, podľa ktorej nie je možné zneužiť parížske teroristické útoky na vyvolávanie nálad proti prisťahovalcom.
      

Predseda liberálov Gábor Fodor označil postoje vládnej strany za poburujúce a neprijateľné. Podľa Fodora Fidesz začal realizovať niekdajší program ultrapravicovej strany Jobbik.
      

Fidesz dnes zdôraznil, že ekonomické prisťahovalectvo vedie k nezvratným hospodárskym, spoločenským, kultúrnym a bezpečnostným problémom. Aj Maďarsko čelí javu masovej ilegálnej migrácie, v uplynulých troch rokoch počet žiadostí utečencov stúpol dvadsaťnásobne, dodala vládna strana.
      

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán po parížskom pochode na počesť 17 obetí troch islamistických útokov z 12. januára vyhlásil, že doterajšia politika Európskej únie týkajúca sa prisťahovalectva sa stala nepoužiteľnou.
      

V rozhovore pre maďarskú verejnoprávnu televíziu povedal, že prisťahovalectvo treba zastaviť, pretože znamená hrozbu pre Európanov. "Utečencom, ktorí utekajú z politických dôvodov a chránia si život, treba poskytnúť útočisko, ale tých, ktorí opúšťajú svoju vlasť z ekonomických dôvodov, nemôžeme prijať," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies