Vládny Fidesz chce v parlamente diskutovať o migrácii a kvótach

NETKY.SK • 12 Február 2016, 14:41 • 2 min
Vládny Fidesz chce v parlamente diskutovať o migrácii a kvótach

BUDAPEŠŤ - Parlamentné frakcie vládneho bloku Fidesz-KDNP iniciujú v zákonodarnom zbore diskusiu o migrácii a o povinnom prerozdeľovaní utečencov v krajinách Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes vo východomaďarskom Lillafürede predseda frakcie Fideszu Lajos Kósa.

 

Podľa agentúry MTI v závere trojdňovej výjazdovej schôdzky poslaneckých skupín Kósa povedal, že vláde adresovali výzvu, aby spustila informačnú kampaň pre tých - najmä mladých ľudí-, ktorí cestujú do zahraničia. Mala by ich upozorniť na bezpečnostné riziká v Európe, kde sa v súvislosti s migráciou bezpečnosť v mimoriadnej miere zhoršila.

 

"Premiér Viktor Orbán v pondelok ráno v parlamentnom výbore pre európske záležitosti oboznámi predsedov frakcií strán, predsedov výborov a vedenie zákonodarného zboru o rokovaniach, ktoré k otázke migrácie budú najskôr v Prahe v rámci krajín Vyšehradskej štvorky a potom v Bruseli," dodal Kósa.

 

Diskusný deň k migrácii v maďarskom parlamente bude podľa jeho vyjadrenia pravdepodobne 29. februára. Kósa opakovane potvrdil zámer Fideszu presadiť novelu ústavy v súvislosti s riešením prípadnej hrozby teroristických útokov v Maďarsku a vyjadril ľútosť nad tým, že opozícia túto novelu odmieta.

Predseda frakcie KDNP Péter Harrach poznamenal, že plán povinných kvót migrantov je nebezpečný z hľadiska kultúrneho i bezpečnostného.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies