Vládny dotazník Stop Bruselu! vyplnilo už 600-tisíc ľudí v Maďarsku

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 10:34 • 2 min
Vládny dotazník Stop Bruselu! vyplnilo už 600-tisíc ľudí v Maďarsku

BUDAPEŠŤ - Dotazník Stop Bruselu!, ktorý maďarská vláda rozposlala voličom, vyplnilo a poslalo späť už 600.000 Maďarov. Vo verejnoprávnom rozhlase Kossuth Rádió to dnes povedal štátny tajomník úradu vlády zodpovedný za komunikáciu Bence Tuzson.

slovakia

left justify in out

Vláda rozposlala voličom formulár so šiestimi otázkami v rámci takzvanej "národnej konzultácie". Podľa slov Tuzsona dotazníky budú rozoslané všetkým občanom do 6. mája a do 20. mája budú môcť na ne odpovedať.

 

Podpredseda Európskej komisie (EK) Frans Timmermans 26. apríla - pri príležitosti vystúpenia maďarského premiéra Viktora Orbána v europarlamente - detailne vyvracal tvrdenia, ktoré v dotazníku uvádza maďarský kabinet. EK označila otázky predložené na "konzultáciu" maďarským občanom za zavádzajúce.

 

Tuzson v tejto súvislosti dnes uviedol, že Brusel si otázky vysvetľuje zle. "Cieľom konzultácie je obnova Únie. Je to proeurópsky dotazník," zdôraznil.

 

Poznamenal tiež, že Maďari v mnohom súhlasia s EÚ, avšak v otázkach migrácie či znižovania režijných nákladov domácností nemôžu ustupovať Bruselu.

 

V dotazníku Zastavme Brusel! maďarská vláda tvrdí, že Brusel žiada zrušiť zníženie režijných nákladov domácností; že chce donútiť Maďarsko prijať nelegálnych migrantov; že nelegálni migranti prichádzajúci do Maďarska sú podnecovaní prevádzačmi a medzinárodnými organizáciami, aby konali v rozpore so zákonmi; že v krajine pôsobí čoraz viac občianskych organizácií financovaných zo zahraničia s cieľom zasahovať do vnútorných záležitostí; že Brusel napáda maďarské opatrenia na tvorbu pracovných miest a že Brusel útočí na Maďarsko aj pre znižovanie daní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies