Vládnuca strana Fidesz volí predsedu: Jediným kandidátom je Orbán

NETKY.SK • 13 December 2015, 12:03 • 2 min
Vládnuca strana Fidesz volí predsedu: Jediným kandidátom je Orbán

BUDAPEŠŤ - Voľba predsedu strany a štyroch podpredsedov je na programe dnešného XXVI. zjazdu maďarskej vládnucej strany Fidesz, ktorý sa začal dnes v Budapešti.

slovakia

left justify in out

Podľa internetového vydania denníka Népszabadság na všetky uvedené posty je nominovaný len jeden kandidát, pričom na post predsedu kandiduje doterajší šéf strany a premiér Viktor Orbán.

 

Na zjazd, ktorý sa koná v jednom z pavilónov výstaviska Hungexpo, pozvali 1590 delegátov. Z nich prišlo 1185. Delegáti privítali Orbána mohutným spontánnym potleskom.

 

Zjazd otvoril prejavom budapeštiansky starosta István Tarlós, ktorý však nie je členom Fideszu, poznamenal Népszabadság. Okrem iného pochválil Orbánovu vládu, že ako prvá rozpoznala riziko migračnej vlny.

 

"Väčšina európskych politikov neberie do úvahy názory voličov - vzdialila sa od pôvodných ideí a od reality," povedal Tarlós s poznámkou, že väčšie krajiny Európskej únie majú väčší vplyv vďaka svojmu hospodárskemu statusu.

 

Zjazd Fideszu sa mal konať pôvodne v nedeľu 15. novembra, avšak vláda nariadila na ten deň kvôli teroristickým útokom v Paríži deň štátneho smútku. "Zjazd strany je vždy slávnosťou a v terajšej situácii nie je možné oslavovať," zdôvodnil Orbán odročenie zjazdu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona