Vládnuca japonská strana vyzýva na posilnenie vojenského arzenálu krajiny

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 13:29 • 2 min
Vládnuca japonská strana vyzýva na posilnenie vojenského arzenálu krajiny

TOKIO - Japonská vládnuca strana vyzvala dnes na vyzbrojenie krajiny modernejším a útočnejším vojenským arzenálom, ktorý by umožňoval zasiahnuť nepriateľské ciele strelami s plochou dráhou letu.

slovakia

left justify in out

Krok by bol ďalším uvoľnením vojenského postoja krajiny, ktorý je od skončenia druhej svetovej vojny zameraný iba na sebaobranu.

 

Rada Liberálnodemokratickej strany (LDP) pre obrannú politiku požaduje, aby vláda bezodkladne začala analyzovať spôsoby posilnenia potenciálu Japonska protiraketovým systémom THAAD, na ktorého rozmiestnení v Južnej Kórei sa nedávno dohodol Soul so Spojenými štátmi. Rada argumentuje "novou úrovňou hrozby" zo strany KĽDR.

 

Japonsko by sa podľa predkladaného návrhu malo tiež usilovať o modernizáciu dvoch už existujúcich protiraketových systémov SM-3 a PAC-3. Japonsko je v danej oblasti obmedzované svojou pacifistickou ústavou a v prípade ohrozenia sa spolieha na americký "jadrový dáždnik", ako aj 50.000 amerických vojakov umiestnených v krajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies