Vládnu stranu PiS v Poľsku povedie aj naďalej expremiér Jaroslaw Kaczynski

NETKY.SK • 2 Júl 2016, 17:10 • 2 min
Vládnu stranu PiS v Poľsku povedie aj naďalej expremiér Jaroslaw Kaczynski

VARŠAVA - Jaroslawa Kaczynského dnes delegáti zjazdu poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) opätovne zvolili za jej predsedu, a to obrovskou väčšinou hlasov. Za bolo 1008 prítomných, proti sedem, jeden sa hlasovania zdržal.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom spravodajská televízia TVN24 s tým, že staronový predseda strany, ktorý stál pri zrode PiS, podľa vlastných slov zvažoval ďalšie pôsobenie na čele strany, avšak napokon sa rozhodol, že sa chce s ďalšími členmi tímu, v ktorom sú popri skúsených aj mladí energickí ľudia, podieľať na nevyhnutných zmenách v krajine.

 

Kaczynski využil zjazd PiS aj ako fórum na vyjadrenie svojho názoru k situácii na starom kontinente po nedávnom britskom referende a vyhlásil, že nesmieme dopustiť rozpad Európskej únie. Zároveň však podčiarkol, že PiS si želá úniu, ktorá bude spoločenstvom národov.

 

Tak niekdajší poľský premiér, ako aj viacerí jeho stranícki kolegovia už krátko po rozhodnutí o brexite vyzval na reformy v únii a personálne dôsledky v Európskej komisii. Kaczynski súčasne akcentoval nutnosť posilnenia postavenia členských štátov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies