Vládni činitelia v Belgicku sľúbili normálny chod metra už na budúci týždeň

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 17:13 • 2 min
Vládni činitelia v Belgicku sľúbili normálny chod metra už na budúci týždeň

BRUSEL - Bruselské metro, ktoré po atentátoch z 22. marca funguje v krízovom režime, by malo obnoviť prevádzku podľa platného cestovného poriadku začiatkom budúceho týždňa. Uviedli to dnes belgický premiér Charles Michel a šéf vlády bruselského regiónu Rudi Vervoort.

slovakia

left justify in out

Metro zatiaľ funguje podľa krízového režimu od 7.00 h ráno do 19.00 h večer, pričom otvorených je len 39 zo 69 staníc. Vo viacerých prípadoch sú aj otvorené stanice funkčné len čiastočne, keď je sprístupnený len jeden vchod. Podobná situácia platí tiež pre niektoré podzemné stanice električkovej trate v Bruseli.

 

Dôvodom je nedostatok vyškoleného personálu - policajtov a vojakov vyškolených na zabezpečenie staníc hromadnej dopravy. Bruselský mestský dopravca STIB-MIVB opakovane zdôrazňoval, že obnova bežného režimu mestskej hromadnej dopravy bude možná až po súhlase Národnej bezpečnostnej rady. Jej predstavitelia každý deň analyzujú bezpečnostnú situáciu v meste.

 

"Musíme sa vrátiť do normálneho života," týmito slovami začal dnes spoločnú tlačovú konferenciu s ministerským predsedom Bruselu federálny premiér. Michel zdôraznil, že podľa očakávaní by sa metro malo vrátiť do normálnej prevádzky na budúci týždeň. Vervoort zároveň verejnosť uistil, že úrady robia všetko pre to, aby k tomu došlo.

 

"Naším cieľom je posilňovať našu bezpečnosť. Investovať do nej," uviedol Michel. Zdôraznil, že teroristi majú snahu rozdeliť spoločnosť, ale práve preto "budeme viac ako inokedy držať pohromade a vrátime sa do normálneho života", odkázal belgický premiér. Výbuch na stanici metra Maelbeek si vyžiadal 14 obetí na životoch a vyše dvesto zranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies