Vládne vrtuľníky údajne útočili s chlórom, jedno dieťa zahynulo

NETKY.SK • 3 Máj 2015, 09:47 • 2 min
Vládne vrtuľníky údajne útočili s chlórom, jedno dieťa zahynulo

DAMASK - Jedno dieťa zahynulo a 40 ďalších ľudí museli ošetriť po sobotnom útoku sýrskych vládnych vrtuľníkov na severozápade krajiny. Pri útoku údajne použili chlór, vyhlásilo to Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Londýne.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak len deň po tom, čo Organizácia pre zákaz chemických zbraní oznámila, že je pripravená prešetriť sériu najnovších údajných chemických útokov v Sýrii, informovala agentúra AP.

 

Na videu, ktoré zverejnili sýrski aktivisti, vidno lekárov a civilistov odvážajúcich deti do miestnej nemocnice. Sami pri tom kašlú a niektorí lapajú po dychu. K útoku údajne došlo v meste Sarákib.

 

Video z mesta Nárib, rovnako v provincii Idlib, zase zobrazuje lekára, ktorému nasadzujú kyslíkový prístroj po tom, čo zachraňoval ľudí po inom chemickom útoku.

 

Podľa AP sa videá zdajú byť hodnoverné. Sýrske štátne médiá o útokoch neinformovali.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies