Vládne strany sa na K. Krnáčovi dohodli, má sa stať šéfom NBÚ

NETKY.SK • 24 August 2011, 13:18 • 2 min
Vládne strany sa na K. Krnáčovi dohodli, má sa stať šéfom NBÚ

Vládne strany sa na K. Krnáčovi dohodli, má sa stať šéfom NBÚ

slovakia

left justify in out

img

Novým riaditeľom Národného bezpečnostného úradu (NBÚ) sa má stať terajší poslanec SaS Kamil Krnáč. Dohodli sa na tom dnes lídri vládnych strán s tým, že poslanca musí na čelo úradu ešte na návrh vlády zvoliť parlament. Po rokovaní Koaličnej rady o dohode vládnych strán informoval predseda KDH Ján Figeľ.
      To, že Krnáč je v poradí už štvrtým kandidátom liberálov na tento post, oznámila premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) po rokovaní Koaličnej rady 7. júla. Vtedy vyhlásila, že ešte musí získať previerku NBÚ, ktorú už medzičasom dostal.
      Ak parlament Krnáča kandidáta do funkcie zvolí, z čela NBÚ odíde František Blanárik (nominant ĽS-HZDS), ktorý sa svojho postu vzdal už zhruba pred pol rokom, no vykonávať ho bude až do zvolenia jeho nástupcu.
      SaS už koalícii pred Krnáčom predložila troch kandidátov na post šéfa NBÚ. Ani jeden neuspel. Prvým bol Ján Stano, ktorý neprešiel, lebo pracoval v SIS pod vedením Ivana Lexu. Voči sudcovi Petrovi Paludovi mala zase výhrady SDKÚ-DS. Tretím bo sudca Juraj Kliment, voči ktorému mali námietky štyria poslanci OKS. Dôvodom bol Klimentov verdikt v kauze Cervanová.
      Lídri dnes hovorili aj o novom splnomocnencovi vlády pre Vodné dielo Gabčíkovo. Figeľ na tento post nominuje Petra Hatiara, diplomata a stavebného inžiniera.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies