Vládne sily obnovili kontrolu nad letiskom v Tripolise

NETKY.SK • 5 Jún 2012, 06:54 • 2 min
Vládne sily obnovili kontrolu nad letiskom v Tripolise

Vládne sily obnovili kontrolu nad letiskom v Tripolise - Politika Líbyjské vládne sily v pondelok opätovne získali kontrolu nad hlavným letiskom v Tripolise potom, čo ozbrojené milície obsadili rozjazdovú dráhu s požiadavkou na prepustenie ich veliteľa. D

slovakia

left justify in out

img

Líbyjské vládne sily v pondelok opätovne získali kontrolu nad hlavným letiskom v Tripolise potom, čo ozbrojené milície obsadili rozjazdovú dráhu s požiadavkou na prepustenie ich veliteľa.
      Desiatky ozbrojencov, ktorí vozidlami zablokovali letisko a spôsobili tak odklonenie alebo zrušenie letov, bezpečnostné jednotky zatkli. Oznámilo to ministerstvo vnútra.
      Ozbrojenci patrili k brigáde al-Aufía z mesta Tarhúna, ležiaceho 80 kilometrov juhovýchodne od Tripolisu. Podľa správ žiadali prepustenie jedného zo svojich lídrov, ktorý sa údajne stratil v nedeľu večer, a odmietali letisko opustiť, dokiaľ ich požiadavka nebude splnená.
      Pred tým, než bezpečnostné zložky milície vytlačili, bolo na letisku počuť streľbu, uviedla stanica BBC.
      Správy o obetiach nie sú hlásené, podľa ministerstva vnútra však došlo k výbuchu hangáru. Úrady označili ozbrojencov, ktorí okupovali letiskovú dráhu, za sabotérov.
      Hovorca vládnucej Prechodnej národnej rady povedal, že lídra brigády al-Aufía uniesli neznámi ozbrojení povstalci, keď v nedeľu večer cestoval medzi Tarhúnou a Tripolisom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies