Vládne sily dobyli významné ropné pole pri meste Dajr az-Zaur

NETKY.SK • 9 September 2017, 12:32 • 2 min
Vládne sily dobyli významné ropné pole pri meste Dajr az-Zaur

KÁHIRA - Sýrske vládne sily prevzali kontrolu nad významným ropným poľom vo východnej časti krajiny, kde vedú boj proti militantom Islamského štátu (IS). Agentúra DPA o tom dnes informovala s odvolaním sa na sýrske štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov sýrskej agentúry SANA armáda spoločne so spriaznenými polovojenskými oddielmi dobyla ropné pole Tajjam, ktoré sa nachádza južne od mesta Dajr az-Zaur v rovnomennej provincii. Hlásené sú aj "úspešné operácie" proti IS na dôležitej ceste medzi Dajr az-Zaurom a mestom Suchna v provincii Homs.

 

"Armádne jednotky postupujú smerom k Dajr az-Zauru po tom, ako spôsobili veľké straty teroristom Dáišu," uviedol pre SANA nemenovaný predstaviteľ vládnych síl, pričom použil arabskú skratku staršieho názvu IS.

 

Sýrskej armáde sa v utorok podarilo prelomiť obliehanie mesta Dajr az-Zaur militantmi IS, ktoré trvalo takmer tri roky. Sunnitskí extrémisti však stále kontrolujú väčšinu územia danej provincie.

 

Popri úspechoch v provincii Dajr az-Zaur vládne sily dobyli aj päť dedín v provincii Homs, ktoré boli takisto v rukách IS.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona