Vládna strana udelila mladému Kimovi nové funkcie

NETKY.SK • 12 Apríl 2012, 06:48 • 2 min
Vládna strana udelila mladému Kimovi nové funkcie

Vládna strana udelila mladému Kimovi nové funkcie - Politika Zjazd vládnucej komunistickej strany Severnej Kórey posilnil postavenie nového vodcu Kim Čong-ila v mocenských štruktúrach krajiny. Delegáti Robotníckej strany Kórey na stredajšom zasadnutí v Pc

slovakia

left justify in out

img

Zjazd vládnucej komunistickej strany Severnej Kórey posilnil postavenie nového vodcu Kim Čong-ila v mocenských štruktúrach krajiny. 
      Delegáti Robotníckej strany Kórey na stredajšom zasadnutí v Pchjongjangu vymenovali mladého Kima do viacerých kľúčových politických funkcií. 
      Kim Čong-ilov následník dostal titul prvého tajomníka strany, stal sa členom prezídia jej politického byra a predsedom ústrednej vojenskej komisie, oznámila dnes severokórejská tlačová agentúra KCNA. 
      Zosnulému vodcovi Kim Čong-ilovi dostal na stredajšom zjazde posmrtne čestný titul večného generálneho tajomníka vládnej strany.
      Zjazd sa konal v čase, keď sa komunistický režim pripravuje na vypustenie rakety dlhého doletu s družicou. Pchjongjang tvrdí, že je to súčasť osláv 100. výročia narodenia zakladateľa KĽDR Kim Ir-sena, starého otca súčasného vodcu Kim Čong-una. 
      K štartu rakety, ktorý je v rozpore so sankciami OSN uvalenými na KĽDR, má dôjsť niekedy medzi 12. a 16. aprílom.
      Kim Čong-un sa dostal k moci vlani v decembri po smrti svojho otca Kim Čong-ila, ktorý mu pripravil cestu tým, že ho vymenoval na kľúčové vojenské a stranícke posty. Na zjazde štátostrany v septembri 2010 sa mladý Kim stal štvorhviezdičkovým generálom a podpredsedom ústrednej vojenskej komisie. Ihneď po otcovej smrti bol mladý Kim vymenovaný za najvyššieho veliteľa armády. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies