Vládna poslankyňa povedala tvrdé slová o zatiaľ nesplnenej spoločenskej povinnosti

NETKY.SK • 6 December 2020, 12:54 • 2 min
Vládna poslankyňa povedala tvrdé slová o zatiaľ nesplnenej spoločenskej povinnosti

Anna Zemanová je presvedčená, že toto je náš záväzok voči prírode a je nevyhnutné, aby sme preto čo najskôr splnili vyčíslenia.

slovakia

left justify in out

Poslankyňa vládnej koalície Anna Zemanová, ktorá sa dlhodobo venuje životnému prostrediu a jeho ochrane, vo videu zdôraznila, že pri pojme bohatstvo Slovenska jej napadnú najmä naše veľhory, rieky či jazerá. „Minerálne vody, ale aj geotermálne pramene. Toto bohatstvo by sa malo započítavať aj do ekonomických účtov, ale nerobí sa,“ povedala.

 

„Na jednej strane bohatstvo, ale na druhej strane aj ekologické záväzky voči našej prírode,“ zdôraznila s tým, že ide napr. o environmentálne záťaže, s ktorými sa musíme vysporiadať.

 

 

„Je to znečistené ovzdušie, ktoré ohrozuje naše zdravie,“ vysvetlila s tým, že bilancia však nefunguje. Preto navrhuje, že musíme poznať hodnotu služieb od prírody. „Ale aj tých záväzkov, ktoré máme my voči nášmu životnému prostrediu,“ zdôraznila s dôvetkom, že toto je aj v programe vlády.

 

Momentálne je to v štádiu rokovaní kompetentných orgánov. Rada rozpočtovej zodpovednosti „vyčísľuje práve toto čisté bohatstvo Slovenska“. Zemanová zdôraznila, že ho jednoducho musíme vyčísliť.

 

„Kým ho nebudeme poznať, nebudeme vedieť ani vypočítať a nastaviť tzv. uhlíkovú neutralitu, ktorá je dnes témou číslo jeden pri debatách o klimatickej zmene a dosiahnutí rovnováhy v prírode,“ uzavrela Zemanová vo videu na sociálnej sieti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies