Vládna kríza je pravdepodobne zažehnaná! Lídri sa dohodli aj bez Koaličnej rady

NETKY.SK • 15 August 2017, 12:19 • 2 min
Vládna kríza je pravdepodobne zažehnaná! Lídri sa dohodli aj bez Koaličnej rady

BRATISLAVA - Koaličná rada, ktorá sa mala uskutočniť dnes večer, nebude, lebo to nie je potrebné, keďže došlo k vzájomným konzultáciám lídrov. Potvrdila to dnes hovorkyňa premiéra Roberta Fica (Smer-SD) Beatrice Szabóová.

slovakia

left justify in out

Podľa jej slov sa predsedovia vládnych politických strán Smer-SD, Most-Híd a SNS Robert Fico, Béla Bugár a Andrej Danko po pondelkových (14.8.) a dnešných konzultáciách dohodli na riadnom priebehu a na schválení programu zasadnutia vlády SR, ktoré sa uskutoční v stredu (16.8.).

 

Dohodli sa aj na časovom harmonograme prípravy dodatku ku Koaličnej zmluve s osobitným zreteľom na ďalšie priority Programového vyhlásenia vlády SR. "Vzhľadom na blížiace sa voľby do VÚC vyjadrili záujem vytvoriť konzultačné mechanizmy aj na nižších politických úrovniach," informovala.

 

Predsedovia vládnych strán zároveň vyjadrujú znepokojenie nad skutočnosťou, že médiá uverejňujú narastajúci počet nepravdivých a polopravdivých informácií s cieľom vytvárať za každú cenu napätie v spoločnosti a útočiť na stabilitu vlády.

 

Vládna koalícia je momentálne v kríze, ktorá vypukla po tom, čo predseda SNS Andrej Danko v pondelok (7.8.) oznámil vypovedanie koaličnej zmluvy. Následne sa predsedovia Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd na doteraz poslednom rokovaní Koaličnej rady zhodli, že neexistuje alternatíva k súčasnej vláde. Šéf Mosta-Híd Béla Bugár za trojlístok informoval, že partneri sú odhodlaní pokračovať ďalej. Podľa neho nie je problém v koalícii taký vážny.

 

Po tejto zhode sa dostali cez médiá von požiadavky SNS. Odkazovanie cez médiá kritizujú viacerí predstavitelia koalície. Medzi požiadavkami SNS je napríklad 13. a 14. plat, zavedenie štátnych aeroliniek, podpora kúpeľníctva, ale aj to, aby sa ministri nevyjadrovali k práci kolegov.

 

SNS zároveň čelí kauze rozdeľovania eurofondov na ministerstve školstva. Národniari pripustili, že aj za spustením kauzy vidia kroky z Úradu vlády. Zároveň upodozrievajú Smer-SD zo spolupráce s OĽaNO na diskreditácii SNS. Bugár vyzval koaličných partnerov na zodpovednosť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona