Vládna CSU žiada, aby prednosť pri udelení azylu v Nemecku dostali kresťania

NETKY.SK • 8 September 2016, 14:32 • 2 min
Vládna CSU žiada, aby prednosť pri udelení azylu v Nemecku dostali kresťania

BERLÍN - Nemecká vládna strana Kresťanskosociálna únia (CSU) požaduje výrazné sprísnenie v oblasti migračnej politiky, čim opätovne stupňuje tlak vyvíjaný na kancelárku Angelu Merkelovú.

slovakia

left justify in out

Prioritu pri udeľovaní azylu by podľa mienky CSU mali dostávať migranti so západným, respektíve kresťanským kultúrnym zázemím. CSU to uvádza vo svojom dnešnom vyhlásení, z ktorého cituje agentúra DPA.

 

"V budúcnosti musí byť prednosť udelená imigrantom z nášho západného, kresťanského kultúrneho prostredia... Štát musí rozhodnúť, koho prijme, nie imigranti," píše sa v zmienenom dokumente, ktorý má pravicovej CSU slúžiť ako podklad pre nadchádzajúcu stranícku schôdzu.

 

CSU v ňom ďalej vyzýva na stanovenie maximálneho počtu 200.000 utečencov, ktorí môžu ročne prísť do Nemecka, a požaduje tiež zavedenie zákazu nosenia závojov zahaľujúcich celú tvár, respektíve buriek.

 

Žiada zároveň zrušenie dvojitého občianstva, ako aj zavedenie krokov potrebných na urýchlenie deportácie neúspešných žiadateľov o azyl z Nemecka. Vláda by podľa jej mienky mala vytvoriť tzv. tranzitné zóny pozdĺž nemeckých hraníc, kde by posudzovala, či utečencov do krajiny prijme, alebo vráti späť.

 

Pravicová CSU kritiku Merkelovej liberálnej utečeneckej politiky obnovila po katastrofálnom výsledku, ktorý kancelárkina Kresťanskodemokratická únia (CDU) dosiahla v nedeľňajších parlamentných voľbách v spolkovej krajine Meklenbursko-Predpomoransko, kde bola kľúčovou témou práve otázka migrácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona