Vladimira Putina oficiálne vyhlásili za víťaza prezidentských volieb

NETKY.SK • 8 Marec 2012, 07:46 • 2 min
Vladimira Putina oficiálne vyhlásili za víťaza prezidentských volieb

Vladimira Putina oficiálne vyhlásili za víťaza prezidentských volieb - Politika Vladimir Putin je už aj oficiálne staronovým prezidentom Ruskej federácie. stredná volebná komisia vyhlásila dnes v Moskve definitívne výsledky prezidentských volieb zo 4.

slovakia

left justify in out

img

Vladimir Putin je už aj oficiálne staronovým prezidentom Ruskej federácie. Ústredná volebná komisia vyhlásila dnes v Moskve definitívne výsledky prezidentských volieb zo 4. marca, v ktorých získal kandidát Jednotného Ruska a súčasný premiér 63,6 percenta hlasov.
      Zásadným spôsobom sa oproti predbežným pondelkovým výsledkom nezmenili ani údaje o zisku porazených prezidentských kandidátov.
      Druhý líder ruských komunistov Gennadij Ziuganov získal 17,18 percenta hlasov, miliardára Michaila Prochorova podporilo 7,98 percenta voličov, za nacionalistu Vladimira Žirinovského hlasovalo 6,22 a za Sergeja Mironova 3,85 percenta voličov. Informoval o tom internetový portál gazeta.ru.
      Predstavitelia Ústrednej volebnej komisie informovali, že dostali 454 sťažností na priebeh volieb, z ktorých preskúmali 355 a 60 z nich považujú za opodstatnené.
      Volebná účasť dosiahla 65,34 percenta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies