Vladimír Weiss prvýkrát po incidente: Ospravedlňujem sa všetkým, nespáchal som však žiaden trestný čin

NETKY.SK • 2 November 2016, 11:21 • 2 min
Vladimír Weiss prvýkrát po incidente: Ospravedlňujem sa všetkým, nespáchal som však žiaden trestný čin

BRATISLAVA – Konečne prehovoril! Slovenský reprezentant Vladimír Weiss sa vyjadril k udalosti, ktorá sa stala minulý mesiac, kedy polícia zastavila auto, v ktorom Weiss sedel.

slovakia

left justify in out

Slovenský reprezentant sa podľa polície odmietol podrobiť dychovej skúške, polícia ho zadržala v cele predbežného zadržania a prepustili ho až po 30 hodinách.

 

Podľa Weissovho právnika a výpovedí viacerých očitých svedkov, slovenský futbalový reprezentant vozidlo neriadil. "Osobu, ktorá vozidlo šoférovala, polícia vôbec nevyzvala, aby sa podrobila dychovej skúške alebo odberu krvi, čo však vôbec neváhala šikanózne a nátlakovo urobiť vo vzťahu k Vladimírovi Weissov ako jedinému z celej skupiny osôb, a to napriek identickým výpovediam viacerých svedkov potvrdzujúcich skutočnosť, že Vladimír Weiss vozidlo neriadil," povedal exkluzívne pre netky.sk Weissov právnik Juraj Kurán.

 

Weiss zverejnil svoje ospravedlnenie na facebooku:

 

„Rád by som touto cestou vydal verejné vyhlásenie k incidentu, ktorý sa odohral 2.10.2016, ako aj k udalostiam, ktoré nasledovali. V prvom rade sa chcem ešte raz verejne ospravedlniť všetkým, hlavne mojej rodine, blízkym a reprezentačnému tímu, ktorých moje nevhodné správanie priamo zasiahlo. Zároveň sa chcem ospravedlniť aj všetkým ľuďom z môjho okolia, ktorí mi pomáhajú, mojim fanúšikom a verejnosti. Moje správanie bolo nevhodné statusu reprezentanta SR a nesiem za to morálnu zodpovednosť. Chcem však zdôrazniť, že som nespáchal žiaden trestný čin. Existujú dôkazy, ktoré sú a budú poskytnuté vyšetrovateľom, aby napomohli procesu a potvrdili moju nevinu. Odmietam niesť trestno-právnu zodpovednosť za niečo, čo som nespravil. Touto cestou prosím aj médiá, aby toto vyhlásenie zobrali na vedomie ako úprimné a úplné. Verím, že ak na Slovensku existuje spravodlivosť, nech rozhodnú tí, ktorí sú kompetentní. Urobím všetko preto, aby som trénerovi Kozákovi splatil dôveru, a aby tento incident bol pre mňa dostatočným poučením. Chcem mojej rodine a fanúšikom prinášať hlavne radosť a pozitívne emócie.“

 

 

 

Weiss je späť v reprezentácii

 

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák zaradil do nominácie na kvalifikačný zápas MS 2018 proti Litve a prípravný duel v Rakúsku aj Vladimíra Weissa. Krídelník katarského klubu Al-Gharafa SC pôvodne bol pôvodne vo výbere na predchádzajúce októbrové súboje proti Slovinsku (0:1) a Škótsku (3:0), no napokon ho pre zachovanie pokoja v tíme vynechali z dôvodu incidentu ohľadom neskoršieho obvinenia zo spáchania prečinu pod vplyvom návykovej látky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies