Vladimír Vůjtek končí na lavičke tímu SR

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 20:01 • 2 min
Vladimír Vůjtek končí na lavičke tímu SR

OSTRAVA - Utorkový ostravský zápas s USA (4:5 po predĺžení) na hokejových majstrovstvách sveta bol pre trénera Slovákov Vladimíra Vůjtka posledným na reprezentačnej lavičke. Kouč vicemajstrov sveta 2012 už pred začiatkom šampionátu v Česku avizoval, že to bude jeho rozlúčka so slovenským národným tímom.

slovakia

left justify in out

"Chcem poďakovať za možnosť trénovať Slovensko. S mužstvom som prežil veľa dobrých zážitkov na koniec mojej kariéry. Snažil som sa odviesť maximum pre úspech," povedal v rozhovore pre RTVS Vladimír Vůjtek. 

 

Český odborník sa stal hlavným koučom reprezentácie SR v lete 2011, keď nahradil Kanaďana Glena Hanlona. Na svetovom šampionáte v roku 2012 v Helsinkách získal s tímom striebro, o rok neskôr s ním skončil na 8. mieste. V sezóne 2013/2014 bolo Slovensko pod jeho vedením na ZOH v Soči na 11. pozícii a na MS v Minsku obsadilo 9. priečku. Na rovnakom mieste skončilo mužstvo aj na svetovom šampionáte 2015 v ČR.

 

Čoskoro 68-ročný (nar. 17. mája 1947) obyvateľ moravských Klimkovíc Vladimír Vůjtek podpísal so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) pred rokom v júni zmluvu na jednu sezónu, po MS 2015 jej platnosť uplynula. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies