Vladimír Vůjtek by mohol dostať bodový dar k narodeninám

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 12:56 • 2 min
Vladimír Vůjtek by mohol dostať bodový dar k narodeninám

MINSK - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek oslávi pracovne svoje 67. narodeniny a jeho zverenci by mu mohli dať dar v podobe bodového zisku na majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku proti Taliansku.

slovakia

left justify in out

Trojbodová výhra by tímu SR pri predpokladanom úspechu Kanady nad Talianskom v piatkovom večernom súboji definitívne potvrdila príslušnosť v elitnej skupine pre svetový šampionát 2015 v Českej republike a pootvorila dvere k účasti vo štvrťfinále na tohtoročných MS.

 

Slovenskí a talianski hokejisti sa nestretli vo vzájomnom zápase už štrnásť rokov. Naposledy spolu hrali na svetovom šampionáte 2000 v ruskom Petrohrade, vtedajší zverenci Jána Filca zdolali súpera 6:2. Na tento súboj nastúpil zo súčasného slovenského tímu Miroslav Šatan, ktorý v ňom strelil dva góly. Celkovo sa Slovensko a Taliansko stretli pätnásťkrát, jedenásťkrát sa radovalo mužstvo spod Tatier, trikrát uspeli hráči z Apeninského polostrova. 
V talianskom tíme sú mnohí naturalizovaní Kanaďania, deviatka hráčov má aj kanadské a dvojica americké občianstvo. Jedným z lídrov kabíny je syn bývalého česko-slovenského reprezentačného útočníka Petra Ihnačáka Brian. Taliani majú v Minsku tím s vekovým priemerom 27,76 roka, priemernou výškou 181,6 cm a váhou 86,76 kg. Ani jeden z nich zatiaľ nehral v NHL. Trénerom mužstva je Tom Pokel, kapitánom Alexander Egger. 
Súboj Slovensko - Taliansko sa hrá v sobotu od 19.45 SELČ, povedú ho Rus Viačeslav Bulanov so Švédom Mikaelom Nordom, na čiarach im budú pomáhať Kanaďan Justin Hull a Fín Masi Puolakka. Slováci si oblečú biele dresy, Taliani modré. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies