Vladimír Škuta zaznamenal ďalší medzinárodný úspech pre slovenskú fotografiu

NETKY.SK • 22 Jún 2012, 10:45 • 2 min
Vladimír Škuta zaznamenal ďalší medzinárodný úspech pre slovenskú fotografiu

Vladimír Škuta zaznamenal ďalší medzinárodný úspech pre slovenskú fotografiu - Kultúra Fotograf Vladimír Škuta získal tento týždeň v Bruseli ako jediný Slovák medzinárodný certifikát a titul QEP(Qualified European Professional Photographer). Druhé najvyšš

slovakia

left justify in out

img

Fotograf Vladimír Škuta získal tento týždeň v Bruseli ako jediný Slovák medzinárodný certifikát a titul QEP(Qualified European Professional Photographer). Druhé najvyššie profesionálne ocenenie v Európe vydáva Federácia európskych profesionálnych fotografov (FEP) na základe odporúčania národnej asociácie. V tomto roku sa o QEP uchádzalo 72 fotografov a napokon uspela len tretina z nich.
      V prípade Vladimíra Škutu ocenila porota jeho ateliérovú tvorbu a osobný prínos najmä v oblasti reklamnej a produktovej fotografie. "Ocenenie QEP pre mňa znamená najväčší úspech v doterajšej profesionálnej kariére," uviedol pre TASR Vladimír Škuta, člen Asociácie profesionálnych fotografov SR (APFSR), ktorý sa získaním ocenenia zaradil k ôsmim doterajším držiteľom titulu QEP na Slovensku. "Ako člen APFSR som sa zaviazal šíriť dobré meno slovenskej fotografie vo svete. Preto som rád, že sa mi to v silnej konkurencii z celej Európy podarilo. Zásluhu na tom majú aj kolegovia fotografi Martin Vrabko, Filip Kulisev a Ivan Čaniga, ktorí mi radili pri príprave portfólia," dodal úspešný fotograf.
      Vladimír Škuta sa špecializuje na ateliérovú tvorbu, najmä reklamnú a produktovú fotografiu a fotografovanie jedla a nápojov. Vo voľnom čase fotografuje ľudí v ich prirodzenom prostredí. Za výsledky voľnej tvorby získal viac ako tridsať ocenení. Absolvoval šesť autorských a osem spoločných výstav.
      APFSR je občianske združenie, ktoré vzniklo v roku 2007. Združuje profesionálnych a aktívnych fotografov. Je riadnym členom Európskej federácie profesionálnych fotografov - FEP, s ktorou úzko spolupracuje pri prezentácií slovenskej fotografie na európskej úrovni a pri otváraní možnosti získať prestížny európsky certifikát QEP a Master QEP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies