Vladimir Putin zložil prezidentskú prísahu

NETKY.SK • 7 Máj 2012, 11:16 • 2 min
Vladimir Putin zložil prezidentskú prísahu

Vladimir Putin zložil prezidentskú prísahu - Politika Novozvolený ruský prezident Vladimir Putin zložil dnes na slávnostnej ceremónii prísahu, čím sa začalo jeho tretie funkčné obdobie na poste šéfa Kremľa, ktorým už bol v rokoch 2000-2008. Putin (59) zlo

slovakia

left justify in out

img

Novozvolený ruský prezident Vladimir Putin zložil dnes na slávnostnej ceremónii prísahu, čím sa začalo jeho tretie funkčné obdobie na poste šéfa Kremľa, ktorým už bol v rokoch 2000-2008.

Putin (59) zložil prísahu s rukou na ústave pred približne 3000 pozvanými hosťami. Inaugurácia sa konala za prísnych bezpečnostných opatrení, podľa ruských médií aj v súvislosti s nedávnou vlnou opozičných protestov. Po prvý raz ju v živom prenose prinieslo až šesť ruských televízií.

Putin sa do funkcie prezidenta vrátil po štyroch rokoch na poste premiéra. Jeho tretie funkčné obdobie bude na základe zmenenej ústavy trvať šesť namiesto štyroch rokov.

Za nového predsedu vlády by mal ešte dnes navrhnúť doterajšieho prezidenta Dmitrija Medvedeva, schválenie nominácie parlamentom v utorok je považované za isté.

Zdroj: TASR/DPA, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies