Vladimir Putin: Zákon o regulácii kryptomien vstúpi do platnosti 1.júla

NETKY.SK • 7 Marec 2018, 20:00 • 2 min
Vladimir Putin: Zákon o regulácii kryptomien vstúpi do platnosti 1.júla

MOSKVA – Ruský prezident Vladimir Putin naznačil, že zákon o regulácii kryptomien v krajine by mal vstúpiť do platnosti 1.júla 2018.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Putin uviedol pevný dátum vydania balíka regulačných opatrení, ktorý sa od tejto chvíle bude nazývať zákon o regulácii digitálnych aktív. Prvé informácie o pripravovanom zákone sa objavili ešte v minulom roku.

 

Zavedením zákona do platnosti sa skončia roky neistoty, počas ktorých boli kryptomeny spolu s korporátnymi aj súkromnými investormi v akejsi šedej zóne. Tento stav často spôsoboval problémy aj ruským orgánom, ktoré vykonávali rôzne protichodné kroky pri rozhodovaní o tom, čo je v medziach zákona a čo už je nezákonné.

 

img

 

Minulý týždeň súd v Petrohrade zrušil zákon prijatý v júli 2017, ktorý náhle zakázal distribúciu vzdelávacích materiálov týkajúcich sa digitálnej meny Bitcoin.

 

"Obchodovanie s kryptomenami je spojené s konkrétnymi rizikami a preto je nevyhnutná celonárodná regulácia tejto sféry," povedal predseda parlamentného finančného výboru Anatolij Aksakov.

 

img

 

Zákonodarcovia v Moskve v súčasnosti pripravujú aj zákony týkajúce sa ICO a crowdfundingu, pričom niektoré kľúčové detaily naďalej spôsobujú nezhody medzi centrálnou bankou a vládnymi ministrami. Centrálna banka Ruska chce podľa miestnych správ postaviť mimo zákon investície do ICO, zatiaľ čo ministerstvo financií chce ich reguláciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona